

Quinoasalat med grønnkål
Skikkelig sunt, skikkelig godt!
Grønnkål er og blir en av mine favorittråvarer. Her bruker vi den rå i salat, og for at den skal bli best mulig da så gnir vi den godt inn med en dressing. Dette mykner den opp ganske mye, slik at den blir bedre å spise rett og slett. Sammen med grønnkålen har vi quinoa, nøtter og druer, slik at det hele blir både sunt, søtt, salt og “crunchy”.
Salaten er god som den er, men passer også som tilbehør til lunsj eller middag.

Ingredienser:
- 200 gram quinoa
- 200 gram grønnkål
- 200 gram røde druer
- 2 desiliter valnøtter
- 0,5 rødløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Salt og pepper
Dressing:
- 1 sitron
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje sirup (helst lønnesirup)
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Snitt grønnkål, kast de hardeste stilkene. Skjær druene i to, grovhakk valnøtter og rødløk.
Ha grønnkål i en bolle, ha i olje, salt og pepper. Bruk hendene og gni oljen godt inn i grønnkålen, dette mykner den opp litt. Ha i quinoa, druer, valnøtter og rødløk, vend til slutt inn dressingen (oppskrift under).
Dressing:
Press ut sitronsaften i en liten bolle. Riv eller finhakk hvitløk og ha i, rør også inn olje, sirup, salt og pepper.
