vegansk afrikansk peanøttgryte oppskrift

Afrikansk peanøttgryte

Nydelig gryterett med søtpotet, bønner og mais. 

Ingredienser:

  • 2 desiliter tørka kidneybønner eller 1 boks hermetiske
  • Ris til servering
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 0,5 rød chili
  • 1 søtpotet
  • 100 gram kinakål eller spinat
  • 1 boks mais
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 desiliter peanøttsmør
  • 5 desiliter vann med buljongterning
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg bønner over natten og kok de møre i godt med vann, eventult bruk hermetiske. Gjør du sistnevnte heller du av laken og skyller bønnene.

Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Grovhakk kinakål eller spinat. Sil laken av maisen.

Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili og søtpotet og la det steke til løken blir myk. Vend på det underveis. Ha i peanøttsmør og vann med buljongterning og la det koke opp. Ha på lokk og la det koke i 10 minutter, ha deretter i bønner, mais og kinakål eller spinat og la det koke videre til søtpotetbitene er møre. Smak til med salt og pepper, server rykende varmt, gjerne med ris til.

Afrikansk peanøttgryte1

FLERE VEGANSKE GRYTERETTER FINNER DU HER. 

18 Comments

  1. Det så himla godt ut! Må prøves denne uken 😀

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂 🙂 Vi hadde den på kurs på mandag, slo an blant alle 🙂

  2. Ser deilig ut! Kidneybønner står to steder, er det dobbelt opp eller en feil?

    1. Mari Hult

      Haha det er helt feil! Retter opp nå, takk for beskjed 🙂

  3. Takk for oppskrift! Lagde den i går og den ble kjempegod.

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂 🙂

  4. Helene Nordås

    Hei!
    Hvor mange personer er oppskriften til?

    Vennlig hilsen
    Helene

    1. Mari Hult

      To stk 🙂

  5. Har laget denne to ganger nå, og den er så god! Dette blir den nye go-to gryta 🙂

    1. Mari Hult

      Herlig 🙂 🙂

  6. hvilken type buljong og olje bruker du ?

    1. Mari Hult

      Helt vanlig rapsolje og grønnsaksbuljongterninger fra Meny 🙂

  7. Laget og spist denne gryten nå! Herlig og mektig. Gøy med nye smaker. Til og med far som “MÅ” ha kjøtt syntes dette var et dekkende måltid. Kjempegreit å lage etter jobb, så enkelt og såå godt

    1. Mari Hult

      Hurra!!! Det var veldig kjekt å høre!!! Denne gryten har vi hatt både på matkurs og i matkassen min, og virker som det er blitt en favoritt for mange, utrolig hyggelig! Tusen takk for så fin kommentar 🙂

  8. Har denne på koking nå,lukter og smaker nydelig!Gleder meg til middag☺

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Takk for kommentar!

  9. Veldig god gryte med ny smak. Aldri prøvd meg på noe liknende (går mest i mexicansk og italiensk her), så det var spennende! Veldig god og mektig gryte! Anbefales virkelig!
    Holdt til 3 ganske store posjoner (jeg hadde litt ris i tillegg). Uten ris vil jeg si det er nok til 2 litt store posjoner☺️

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Haha jeg er ganske krise på disse porsjonene i blant, vil mye heller at folk skal ha rester til neste dag enn å gå halvsultne fra bordet. Men godt med din utfyllende kommentar her, så har folk noe konkret å relatere til 🙂

Leave a Reply to Lone Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *