

Smuldremuffins med kaffe og valmuefrø
Kaffe og kake i ett!
Disse er skikkelig, skikkelig, skikkelig gode. Vi har mye kaffe i røren og den setter skikkelig kaffesmak på muffinsene, Valmuefrøene smaker bra, og så knaser de. Smuldretoppingen knaser også. Alt er fest!
Server som de er, eventuelt med litt vaniljesaus eller pisket krem.
Ingredienser til 12 muffins:
- 1,5 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 desiliter kaffe
- 1 desiliter rapsolje eller solsikkeolje
- 2 desiliter brunt sukker (evt hvitt om du ikke har brunt i hus)
- 0,5 teskje bakepulver
- 0,25 teskje natron
- 0,25 teskje salt
- 4 desiliter hvetemel
- 3 spiseskjeer valmuefrø
Smuldretopping:
- 5 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje lønnesirup
- 1-2 spiseskjeer rapsolje eller solsikkeolje
- 1 spiseskje valmuefrø
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå noen sekunder slik at det tykner. Rør inn kaffe, olje, sukker, bakepulver, natron og salt, rør til du har en jevn røre. Ha i hvetemelet og rør det hele raskt sammen til det såvidt er blandet. Ha i valmuefrøene til sist. Du trenger ikke røre de inn, bare prøv å ha med en god del av de i hver muffin (det gjør altså ingenting om disse ikke blir jevnt fordelt).
Fordel røren i formene.
Smuldretopping:
Rør sammen alle ingrediensene til det blir fint og “smuldrete”. Fordel på toppen av muffinsene. Bak i 20-22 minutter.
Server muffinsene varme, lune eller kalde.

Åh, disse så gode ut!
Så hyggelig du syns det 🙂 🙂
Kan man bruke oatly? Magen liker ikke soya. Jeg bruker iKaffe varianten, vil den tykne med eddik, eller bør jeg heller bruke oatlyfløten som er litt tykkere i seg selv?
Bruk oatly-fløten. det blir veldig bra 🙂
Lagde disse i dag med Oatly matfløte. De ble knallgode.
Så hyggelig å høre! 😀