veganske cupcakes oppskrift

Sjokoladecupcakes med kokosglasur

Sjokolade + kokos = nomnomnom!

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter olje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 desiliter kakaopulver
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 3,5 desiliter hvetemel

Kokosglasur: 

  • 100 gram melkefri sjokolade
  • 1 boks “full fat” kjøleskapskald kokosmelk (altså ikke light-versjon)
  • 1 spiseskje melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. Ha i olje, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt og visp det hele godt sammen. Ha til slutt i hvetemel, visp nå raskt, kraftig og ikke lenger enn du må. Dette for å få luftigst mulige kaker.

Fordel røren i formene og stek i 18-20 minutter. Avkjøl før pynting.

Kokosglasur: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Ha det faste topplaget fra kokosmelken over i en bolle. Ha i melis og visp til du har en stiv krem. Ha i sjokoladen og visp til du har en helt jevn krem. Avkjøl kremen noe før montering. Ha deretter over i en sprøytepose med stor tupp, fordel utover kakene. Ha eventuelt litt kakepynt på toppen.

Servér!

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Kan disse lages glutenfrie?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *