

Sjokoladecupcakes med kokosglasur
Sjokolade + kokos = nomnomnom!
Ingredienser:
- 2,5 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 desiliter olje
- 2 desiliter sukker
- 1 desiliter kakaopulver
- 0,5 teskje natron
- 0,5 teskje bakepulver
- 0,5 teskje salt
- 3,5 desiliter hvetemel
Kokosglasur:
- 100 gram melkefri sjokolade
- 1 boks “full fat” kjøleskapskald kokosmelk (altså ikke light-versjon)
- 1 spiseskje melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. Ha i olje, sukker, kakaopulver, natron, bakepulver og salt og visp det hele godt sammen. Ha til slutt i hvetemel, visp nå raskt, kraftig og ikke lenger enn du må. Dette for å få luftigst mulige kaker.
Fordel røren i formene og stek i 18-20 minutter. Avkjøl før pynting.
Kokosglasur:
Smelt sjokoladen i vannbad. Ha det faste topplaget fra kokosmelken over i en bolle. Ha i melis og visp til du har en stiv krem. Ha i sjokoladen og visp til du har en helt jevn krem. Avkjøl kremen noe før montering. Ha deretter over i en sprøytepose med stor tupp, fordel utover kakene. Ha eventuelt litt kakepynt på toppen.
Servér!
Kan disse lages glutenfrie?