vegansk linsesuppe oppskrift

Linsesuppe

Nydelig, lettvint, sunn og billig suppe! Fordi av og til er det lov å være lur. 

Røde linser – så billige, sunne og anvendelige! Kjøp de tørka, de trenger nemlig verken bløtlegging eller lang koketid. De løser seg også fint opp i supper, og passer med hva det skulle være av smaker.

Dette er egentlig en restesuppe, da jeg lagte den så tømte jeg grønnsaksskuffen i kjøleskapet og kokte suppe på det jeg fant der. Ha gjerne i andre rotfrukter, mer og annen løk, du kan ha flere tomater i, eller paprika av andre farger. Det går greit uansett.

Suppen er god som den er, eventuelt kan du servere med papadums eller naan. 

Linsesuppe

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 2 gulrøtter
 • 1 paprika
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 tomater
 • 2 spiseskjeer olje
 • 1 teskje spisskummen
 • 1 teskje korianderfrø
 • 0,5 teskje røkt paprikapulver
 • 1,5 desiliter røde linser
 • 7 desiliter vann + buljongterning
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skrell og grovhakk gulrøtter, paprika, sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, korianderfrø og røkt paprikapulver og la det surre i ett par minutter. Ha i gulrøtter, paprika, sjalottløk, hvitløk, tomater og linser og rør det hele sammen. La det surre i et minutt til. Hell deretter på vann med buljongterning og la det hele koke opp. La suppen småkoke i 10-15 minutter til alle grønnsakene er møre og linsene begynner å løses opp. Kjør eventuelt suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor, smak eventuelt til med salt og pepper. Server rykende varm!

Linsesuppe1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER FINNER DU HER. 

7 Comments

 1. Å herregud, FINNES det en så søt gryte, hjerteformet med “vinger”?

 2. Elsker linse suppe <3 liker veldig godt bloggen siden jeg er vegetarianer selv <3

  1. Mari Hult

   Tuuusen takk for det <3

 3. Prøvde denne i helgen. Veldig god, og mettende!

  1. Mari Hult

   Herlig 🙂 Takk!

 4. Denne suppa er bare så ufatteleg god! Noko av det beste eg veit faktisk 🙂 Ein kan putte grønnsaksrestar i den også – slik at ein slepp å kaste. Og den passar perfekt til flatbrød og Berit Nordstrand-“smør”! NAM! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *