Takk for maten

Oslo Vegetarfestival: Jeg elsker deg!

Søndag morgen kl 11.00. Jeg sitter på en benk i skyggen fordi solen allerede er for sterk. Spiser pistasjis fra Fristelse Cafe og har en soya latte fra Coffee Town. Min kjære venn André kommer bort og slår seg ned med en tallerken full av friterte godsaker, og vi sitter der stille sammen.

Jeg tror ikke jeg kan være lykkeligere enn akkurat nå. 

Fem minutter tar det meg å motbevise meg selv der. Lille Salvatore kommer løpende bort, verdens herligste gutt på 11 år som jeg møtte på julemessen på Vulkan. Han klemmer meg, først en gang, så en gang til. Vi prater litt, en halvtime etterpå er han assistent på kokkekurset mitt. Han får applaus av publikum og en flaske eplesaft i gave fra festivalen. Jeg har aldri vært lykkeligere enn da heller.

Oppturene kommer på løpende bånd på Oslo Vegetarfestival. Små gastronomiske gleder kommer fra vårruller, soft ice, bakt potet, belgiske vafler og pizza fra steinovn – for å nevne noen veldig få. Handlebehovet dekkes av små bokser egenimportert krydder fra India, Vego-sjokolade, hvit sjokolade og fantastiske fotobøker. Igjen, bare noen veldig få er nevnt.

Oslo vegetarfestival 20169

Vennskapelige høydepunkt er det spesielt tett mellom. Du møter venner som du har møtt før enten fysisk eller på Facebook. Utrolig hvilke bånd felles interesser skaper.  For meg er høydepunktet hver eneste gang å møte igjen en liten “kid” som jeg originalt kjente via Internett, og som nå er russ og har vokst opp til å bli den flotteste og sterkeste unge mannen jeg kjenner.

Andre sosiale gleder er det også på festivalen. Jeg elsker å se ildsjelene som aldri gir seg. Gutter som driver facebook-grupper utelukkende for å spre grønn matglede som kjører på med null-budsjett og drar i gang en festival i festivalen. Å se verdens beste filmskaper og verdens modigste aktivist jobbe frivillig og bare være koselige med alle, det gjør noe med deg.

Personlige fjelltopper bestiges. Mestring. Selv om du har dårlig selvtillit og synes det er vanskelig og stressende å være sosial så står du plutselig der og holder et kurs, eller foredrag, eller sitter i en preikekrok med mikrofon i hånda. Det er utrolig hva du kan pushe deg selv til når du er blant venner.

Oslo Vegetarfestival 201614

Følelsen av samhold og vennskap er kanskje det aller største med festivalen. Vegan-, vegetar- og miljøbevegelsen blir større og større. Vi er så sterke sammen.

Alle disse lykkelige øyeblikkene – og jeg er bare én person. Totalt gjestet over 6000 mennesker Oslo Vegetarfestival i år. 6000! Tenk hvor mange lykkelige øyeblikk det blir.

Heidi Røneid, Synne Hewitt og alle frivillige og andre hjelpere – TUSEN TAKK!

Jeg bøyer meg i støvet av hva dere utretter. Dere er heltene mine, og jeg er så latterlig takknemlig for at dere år etter år orker å stelle i stand denne festen. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *