Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

Oppskrifter og stemningsrapport fra Oslo Vegetarfestival 2016. 

Oslo Vegetarfestival altså. For en fest! Jeg er så imponert over arrangørene at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne engang. Her er et par høydepunkter:

  • Vegansk softice
  • Vegansk pistasjis
  • Baristakaffe fra garasjerommet på en bil
  • Foodtruck med påbygd steinovn til pizza
  • Autentisk indisk mat
  • Injera med masse godt på fra Eritrea
  • Kjendiser som jobber som frivillige
  • Nesten ingen køer!

Sjekk gjerne ut stemningsrapporten min her:

Og så var det oppskriftene… Tusen takk til alle dere som kom på kurs, det er utrolig kjekt å møte dere hver gang! Skriv gjerne en kommentar under om jeg ikke har fått med alt jeg snakket om!

Fra lørdagens kurs:

Vaniljecupcakes

Sjokolademousse

Ingredienser:

  • 150 gram melkefri sjokolade
  • 2 pakker vispbar havrefløte
  • 2 spiseskjeer melis

Framgangsmåte:

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløte og melis stivt. Vend inn smeltet sjokolade, avkjøl før servering.

Amerikanske pannekaker

Ingredienser:

  • 3 desiliter vegetabilsk melk
  • 2 teskjeer eddik
  • 2 spiseskjeer kikertmel
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1 desiliter sukker
  • 2 spiseskjeer nøytral olje

Framgangsmåte: 

Visp sammen melk og eddik. Rør inn kikertmel, hvetemel, bakepulver og sukker – visp sammen raskt og kraftig.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en øse pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene. Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med hele røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.

Marengs

vegansk-marengs3

Fra søndagens kurs:

Crostini

Wraps

Panert blomkål

Sjokolademousse (oppskrift over)

vegansk sjokolademousse uten egg oppskrift

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *