veganske kikertkaker middagskaker oppskrift

Krydra kikertkaker

Herlige middagskaker med masse god smak av Midt-Østen. Disse kan også lages større og serveres som burgere. 

Ingredienser: 

  • 200 gram kikerter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 tomater
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 spiseskje spisskummenfrø
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • Salt og pepper
  • 1 lime
  • Cirka 1 desiliter hvetemel eller kikertmel

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet. Ha kikertene i en food processor og kjør i cirka 10 sekunder – de skal knuses en del men ikke bli helt pulverisert.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i korianderfrø og spisskummenfrø og rist de i noen minutter. Ha de til side og knus de lett med en morter eller på et skjærebrett. Ha en spiseskje olje i pannen, ha i sjalottløk og hvitløk og stek i et lite minutt. Ha i tomater, korianderfrø og spisskummenfrø og stek videre. Dryss over litt salt og pepper.

Bland sammen kikertene og tomatblandingen i en bolle. Press i limesaften. Rør inn en og en spiseskje mel til du får en deig som er klebrig og henger greit sammen. La den hvile litt før steking.

Varm opp den siste spiseskjeen med olje i stekepannen, medium varme er greit. Form kaker av kikertblandingen, press de ned til de er cirka én centimeter tykke. Stek de gylne på begge sider, dette tar cirka 4-5 minutter.

Servér kikertkakene rykende varme.

Kikertkaker2

FLERE OPPSKRIFTER MED KIKERTER FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Hva spiser du disse sammen med? Ris, poteter, spagetti, nudler eller hva? 🙂 Lurer på hva de egner seg best til.

    1. Mari Hult

      Veldig gode med ris og en chilisaus til 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *