

Bakt blomkål i kinesisk saus
Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Blomkål is the new black.
Har du ikke prøvd ovnsbakt blomkål ennå så er det jammen meg på tide! Det er virkelig noe helt annet enn kokt og stekt blomkål, smaken blir rundt og god og helt fantastisk.
Her panerer vi de i en bittelitt spicy røre før vi baker de, og etter ovnbehandlingen har vi på en enda litt mer spicy saus. Kjempegodt! Servér som det er, eventuelt med litt ris til.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 spiseskje nøytral olje
- 1 blomkål
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 desiliter brødsmuler eller griljermel
- 1 desiliter vann
- 0,5 teskje chilipulver
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 spiseskje sesamolje
Saus:
- 1 rød chili
- 3 spiseskjeer cashewnøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 centimeter ingefær
- 2 vårløk
- 2 spiseskjeer olje
- 0,5 teskje pepper
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1,5 spiseskjeer riseddik eller annen lys eddik
- 1 spiseskje sukker
- 0,5 desiliter vann
- 1 spiseskje maisstivelse
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, gni papiret inn med nøytral olje.
Del blomkålen i buketter. Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle. La det stå noen minutter slik at blandingen tykner.
Vend blomkålbukettene i blandingen, fordel de deretter utover stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 30 minutter, vend på bukettene cirka halvveis i steketiden.
Lag sausen mens blomkålene stekes.
Saus:
Skjær chili i tynne ringer. Grovhakk nøttene. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skjær vårløk i ringer.
Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i chili, nøtter, hvitløk, ingefær og pepper, og la det surre til hvitløken begynner å bli gyllen. Ha i halvparten av vårløken.
Visp sammen soyasaus, eddik, sukker, vann og maisstivelse og hell over i pannen. Rør alt sammen, ha i litt mer vann om det blir for tykt. Hell sausen over blomkålbukettene før servering, ha resten av vårløkringene på toppen.

Jeg fikk ikke mengden vann til å stemme i blandingen, tilsatte mye mer vann…
Skulle ha lest kommentaren før jeg prøvde meg på denne. Ble en grynete masse og ikke mulig å dyppe noe oppi. Skulle det vært 1 spiseskje og ikke en dl maisstivelse?
Det er merkelig, for vi har kjørt denne oppskriften på kurs og da har det gått greit 😮 Men laget den på ny i kveld og justert litt! Takk for kommentar!
Det var altfor mye maisstivelse/altfor lite vann i den røra man skal vende blomkålen i. Ble bare en klump 🙁
Så dumt 🙁 Prøv å vanne den ut litt neste gang! Håper det blir bedre.
Hei – Takk for mange flotte oppskrifter.
Jeg ble litt usikker etter kommentarene over her, når du skriver
2 spiseskjeer maisstivelse mener du da 2 ss med maisenamel som allerede er blandet i vann eller mener du 2ss med tørr maisenamel. Eller finnes den en annen type maisstivelse som jeg ikke har fått med meg 🙂
jeg mener 2 spiseskjeer av maisstivelse, ikke blandet ut i noe. Du kan bruke maisena eller et annet merke 🙂