

Vårløkens fortreffeligheter
Vårløken er kanskje strak i ryggen og et hode høyere enn de andre i løkbedet, men i smaken er den både mildere og mykere enn de andre løkene.
Vårløken er veldig bra for helsen vår og. Av næringsinnhold kan en blant annet nevne folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, og vitamin C som styrker immunsystemet.
I matlaging er vårløk veldig anvendelig. Den tar sjelden hovedrollen, men er best på å gjøre de rundt seg så gode de kan bli. Derfor dedikerer jeg dette blogginnlegget til denne milde, sunne og snille løken!
Sesong:
Norsk sesong er fra juni til oktober. Resten av året importeres den hovedsakelig fra Spania.
Smak
Smaken er aromatisk og mild til å være løk. Den kan minne om en blanding av purreløk og gressløk.
Tilberedning
Skyll og rens vårløken, fjern røttene, resten kan brukes. Vårløk skal ikke varmebehandles lenge.
Oppbevaring
Oppbevares best ved 2–4 ºC i en plastpose eller i en tett plastboks. Holder en liten uke i kjøleskap.
Ernæring
Vårløken er kalorifattig, men full av kostfiber, vitamin C og B-vitaminet folat. Den er også en kilde til vitamin K og betakaroten.
Oppskrifter
En nydelig og veldig enkel, kremet, mild suppe som alle liker.

Perlebygg med asparges- og vårløksalat
Bygg kan du tilberede nesten som risotto, og det passer helt supert med vårløk på toppen.

Vårløk er veldig godt i asiatisk mat, her i en rask og kjempegod nudelsalat.

Herlig, herlig pastarett med peanøttsaus, brokkoli og vårløk såklart. Anbefales!
