vegansk byggotto perlebygg oppskrift

Perlebygg med aspargessalat

Nydelig smakskombinasjon når urnorske råvarer møter den italienske risottoen. 

Perlebygg er polerte byggkjerner, tradisjonell og rustikk mat som har fått sin renessanse nå når det nordiske kjøkken er blitt så moderne. Her bruker vi de nesten som risotto, og serverer med sopp, spinat og en frisk aspargessalat på toppen.

Retten kan du servere som den er, eventuelt som tilbehør til veganske middagskaker.

Kikertkaker1

Ingredienser: 

 • 300 gram perlebygg
 • 1,5 liter vann med grønnsaksbuljongterning
 • 6 aromasopp
 • 2 vårløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 150 gram spinat
 • Olje til steking
 • 200 gram asparges
 • 0,5 sitron
 • 1 teskje olivenolje
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skyll perlebygg i kaldt vann. Ha de i en gryte med vann og buljongterning og kok opp.

Skjær sopp i terninger. Skjær vårløk i tynne ringer. Finhakk hvitløk og grovhakk spinat. Varm opp to spiseskjeer olje i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å “svette”. Ha i hvitløk og det hvite fra vårløkene og la det hele surre til soppen begynner å bli gyllen. Etter at byggryna har kokt i 20 minutter har du i soppblandingen. Rør sammen. Legg deretter spinaten øverst i gryta.

La det koke videre til all væsken er absorbert, cirka 10-15 minutter. Gjør klar aspargessalaten i mellomtiden. Knekk av den nederste delen av aspargesen (det er et naturlig bristepunkt om du kjenner etter litt, så du trenger ikke kniv til dette). Skjær aspargesen i tynne, tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller tilsvarende. Ha de i en bolle, press i sitronsaften, hell på olivenolje og vend inn resten av vårløken (de grønneste ringene).

Smak “byggottoen” til med salt og pepper. servér med aspargessalaten på toppen.

Byggotto1

FLERE OPPSKRIFTER MED BYGG FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Mari, i dag lagte eg denne heima. Det va det besta eg någen gang hadde lagt, sa u 😀

  1. Mari Hult

   Ååååååååhhhhhhhhh så kjekt!!!!!!! <3 <3 <3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *