

Stekt ris med mango og erter
Festlig restemat der du kan bruke opp det du finner av både grønnsaker og frukt.
Gårsdagens risrester får nytt liv! Her kan du bruke både vanlig ris og naturris, du kan til og med kjøre på med quinoa om det er det du har i skapet. Jeg har brukt cashewnøtter, bytt gjerne med andre nøtter. Mangoen kan erstattes av ananas eller eple, og paprika og erter kan bytte ut med nesten hva som helst av grønnsaker. Har du litt salt, litt søtt og litt crunchy så går dette bra uansett.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 4 desiliter ferdig kokt ris (eventuelt to desiliter ris som du koker)
- 200 gram cashewnøtter
- 1 mango
- 1 rød paprika
- 1 kinesisk hvitløk
- 2-3 spiseskjeer olje til steking
- 1 pose selskapserter
- 2 teskjeer ristet sesamolje
- 4-5 spiseskjeer soyasaus
Framgangsmåte:
Risen er best om den er helt avkjølt før du starter med denne retten.
Rist nøttene i en tørr og varm stekepanne. Legg de til sides og skru oljen ned til medium varme.
Skjær mango i terninger og paprika i skiver. Finhakk hvitløk.
Ha olje i stekepannen, ha i paprika og hvitløk. Surr det i et par minutter, ha deretter i ris og erter. Vend det hele sammen slik at det ikke brenner seg. Stek i 3-4 minutter, ha deretter i mango, sesamolje, soyasaus og nøtter.

Vend det hele sammen, smak eventuelt til med litt mer soyasaus, og servér rykende varmt.
