

Meksikansk salat
Super til tacoen, til grillmaten, ja rett og slett hver gang du trenger en frisk siderett.
En salat på en vegetarblogg! Så overraskende! Men jeg føler virkelig denne er lov altså, for smaken er skikkelig frisk og god. I tillegg har vi i masse avokado som bidrar med fint fett og som ikke minst metter bra, og ellers kan du variere med ulike typer frukt og grønnsaker i salaten.
Denne salaten passer veldig godt til grillmat, og den gjør seg godt sammen med alt av meksikansk mat. For en mildere variant kan du servere dressingen i en skål ved siden av og la folk selv bestemme mengden.
Ingredienser:
- 2 romanosalat
- 4 modne avokado
- 1 glass kalamataoliven
- 1 rødløk
- 200 gram kirsebærtomater
Dressing:
- 1 kinesisk hvitløk
- Et par kvaster koriander
- 1 desiliter olivenolje
- 1 teskje spisskummen
- 0,5 teskje salt
- 0,5 teskje sukker
- 0,5 teskje pepper
- 1 lime
Framgangsmåte:
Kutt litt av stilken av salaten. Skjær resten i strimler og legg deretter i iskaldt vann i ca. 15 minutter. Dette gir en sprøere salat. Tørk salaten med et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge, da fester dressingen seg bedre.
Rens og skjær avokado i terninger. Del olivenene i fire, fjern eventuelle steiner. Skjær rødløk i tynne strimler, del kirsebærtomatene i to på midten.
Ha alt i en stor bolle og vend inn dressingen (oppskrift under). Server med en gang.
Dressing:
Grovhakk hvitløk og koriander og ha i food processoren, ha i olje, spisskummen, salt, sukker, pepper og saften fra limen. Kjør til du har en jevn dressing.
Tips: Forbereder du denne salaten en stund før du skal spise så vent med avokado og dressing og ha det i rett før servering.
