vegansk quesadilla oppskrift

Quesadilla med spicy avokadosaus

Nydelig meksikansk rett med kikerter og ruccola. 

Ingredienser:

  • 150 gram kikerter som du bløtlegger over natten og koker møre, eventuelt kikerter fra 1 boks
  • 80 gram ruccolasalat
  • 1 boks vegansk fraiche eller kremost
  • 2 spiseskjeer næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1 spiseskje tahini
  • 0,5 avokado
  • 1 teskje dijonsennep
  • 1 kinesisk hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • 0,5 sitron
  • 6 store hvetetortillas

Avokadosaus: 

  • 2 tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rødløk
  • Fersk koriander
  • 1 grønn chili
  • 1,5 avocado
  • Juice av en lime

Framgangsmåte:

Ha kikerter, salat, fraiche, næringsgjær, tahini, avokado, dijonsennep, hvitløk, salt og pepper i en food processor. Press i saften fra den halve sitronen. Kjør det hele til du har en jevn masse.

Ha en stekepanne på komfyren og varm opp til medium varme. Du skal ikke ha olje i pannen. Legg godt med kikertblanding på halvparten av de fire tortillasene. Brett den andre halvparten over. Stek noen minutter på hver side i pannen slik at de blir gylne.

Skjær quesadillaene i trekanter og servér rykende varme sammen med avokadosausen (oppskrift under).

Quesadillas1

Avokadosaus: 

Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Grovhakk hvitløk, rødløk og koriander. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og grovhakk den også.

Del avokado i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i terninger. Ha alt i en skål, press limejuice over. Ha i en stavmikser (legg et rent kjøkkenhåndkle over skålen slik at det ikke spruter overalt. Kjør raskt til du har en grov saus, det gjør ingenting om det er litt hele biter igjen av noen ingredienser.

Smak eventuelt til med salt og pepper.

Quesadillas2

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *