

Meksikansk ris
Gi risen en makover!
Det skal ikke alltid så mye til for å gi måltidet en ekstra smaksdimensjon. Her er det risen vi skrur opp et hakk, slik går den fra kjedelig tilbehør til en langt mer interessant kamerat.
Denne risen passer utrolig godt med burritos, fajitas og enchiladas, du kan også frekke deg til og servere den til mat fra andre deler av verden også.
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 2 grønne chili
- 1 kinesisk hvitløk
- 5 desiliter brun ris
- 1 boks knuste tomater
- 2 spiseskjeer olje
- 1 teskje salt
- 8 desiliter vann med buljongpulver
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk. Ha i en gryte og rør inn ris, tomater, olje og salt. Skru varmen på fullt og hell på vann med buljongpulver. La det koke opp, skru ned varmen, ha på lokk og la det koke på laveste varme til all væsken er absorbert. Spe eventuelt med litt mer vann om risen ikke blir ferdigkokt.
Servér rykende varmt.

Advert
Advert