veganske epleroser oppskrift

Epleroser steg-for-steg

Elegant dessert med få ingredienser. Perfekt når det ligger igjen noen epler i fruktkurven.

Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Vegetarbloggen_Epleroser-1

Ingredienser:

  • 2 små epler
  • 2 desiliter vann
  • 1 sitron
  • 2 spiseskjeer syltetøy (bruk det du liker best, jeg brukte ingefærsyltetøy denne gangen)
  • Kanel
  • 4 plater butterdeig

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram et stekebrett eller muffinsbrett.

Del eplene i fire og fjern frøene.

Etter det deler du eplebitene i tynne skriver og putter de i en gryte.

Vegetarbloggen_Epleroser-3

Hell oppi vann og saften fra sitronen.

Vegetarbloggen_Epleroser-5


La det koke opp, deretter koke videre i tre minutter. (Det funker å sette blandingen i en mikrobølgeovn i tre minutter hvis du foretrekker det).

Vegetarbloggen_Epleroser-8

Etterpå lar du eplene tørke litt, så de ikke er gjennomvåte, men ikke så mye at de hardner til.

Kjevle ut butterdeigen og kutt striper på ca. 5 cm i bredde.

Vegetarbloggen_Epleroser-7

Finn én bolle til og bland to spiseskjeer av syltetøy med bittelitt vann. Fordel blandingen på halvparten av butterdeigen og dekk deigen med epleskivene.

Vegetarbloggen_Epleroser-9


Strø litt kanel på den andre halvdelen av butterdeig-stripen. Brett så den delen over epleskivene.

Vegetarbloggen_Epleroser-10AVegetarbloggen_Epleroser-10B

Forsiktig rull deigen sammen slik at formen blir som en rose. Putt så rosen forsiktig i en muffinsform. Jeg liker silikonformer siden de er enkle å vaske og
enkle å ta den ferdige kaken ut av.

Vegetarbloggen_Epleroser-11

Fortsett å lage roser til du har brukt opp ingrediensene dine. Sett formene på stekebrettet eller muffinsbrettet.

Stek kakene i 35 til 45 minutter.

Vegetarbloggen_Epleroser-13

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *