

Epleroser steg-for-steg
Elegant dessert med få ingredienser. Perfekt når det ligger igjen noen epler i fruktkurven.
Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Ingredienser:
- 2 små epler
- 2 desiliter vann
- 1 sitron
- 2 spiseskjeer syltetøy (bruk det du liker best, jeg brukte ingefærsyltetøy denne gangen)
- Kanel
- 4 plater butterdeig
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram et stekebrett eller muffinsbrett.
Del eplene i fire og fjern frøene.
Etter det deler du eplebitene i tynne skriver og putter de i en gryte.

Hell oppi vann og saften fra sitronen.

La det koke opp, deretter koke videre i tre minutter. (Det funker å sette blandingen i en mikrobølgeovn i tre minutter hvis du foretrekker det).

Etterpå lar du eplene tørke litt, så de ikke er gjennomvåte, men ikke så mye at de hardner til.
Kjevle ut butterdeigen og kutt striper på ca. 5 cm i bredde.

Finn én bolle til og bland to spiseskjeer av syltetøy med bittelitt vann. Fordel blandingen på halvparten av butterdeigen og dekk deigen med epleskivene.

Strø litt kanel på den andre halvdelen av butterdeig-stripen. Brett så den delen over epleskivene.


Forsiktig rull deigen sammen slik at formen blir som en rose. Putt så rosen forsiktig i en muffinsform. Jeg liker silikonformer siden de er enkle å vaske og
enkle å ta den ferdige kaken ut av.

Fortsett å lage roser til du har brukt opp ingrediensene dine. Sett formene på stekebrettet eller muffinsbrettet.
Stek kakene i 35 til 45 minutter.
