vegansk gresskarsuppe oppskrift

Gresskarsuppe med rista kikerter

Nydelig, fyldig gresskarsuppe med smaker fra de amerikanske sørstatene. 

Jeg er så glad i gresskarsuppe! Her bruker vi amerikanske smaker, har du mer lyst på en asiatisk variant så anbefaler jeg denne oppskriften.

Vi baker gresskaret i ovnen før bruk, det gjør smaken enda litt bedre enn om det kokes. Har du ikke gresskar så kan du bruke søtpotet istedenfor.

På toppen har vi kikerter som knaser, det gir både tekstur og god næring til suppen.

Gresskarsuppe med kikerter2

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 1 flaskegresskar
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 2-3 kvaster frisk rosmarin
  • 2-3 kvaster frisk timian
  • 8 desiliter vann med grønnsaksbuljongterning
  • 2 teskjeer gurkemeie

Rista kikerter:

  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 3 spiseskjeer olje
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 2 teskje spisskummen
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 teskje hvitløkspulver

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell gresskaret og skjær fruktkjøttet i terninger. Skrell sjalottløk og hvitløk. Ha gresskar, sjalottløk og hvitløk utover på stekebrettet. Hell oljen over, vend på gresskarterningene slik at mest mulig blir dekket av olje. Strø på salt og pepper.

Sett i ovnen og bak i cirka 30 minutter – gresskarterningene skal ha blitt møre.

Grovhakk rosmarin og timian. Ha grønnsakene fra stekebrettet, rosmarin, timian, vann med buljongterning og gurkemeie i en stor food processor og kjør til du har en jevn suppe (dette kan du også gjøre i en gryte med stavmikser.

Servér suppen med rista kikerter (oppskrift under).

Gresskarsuppe med kikerter3

Rista kikerter:

Kle et stekebrett med bakepapir. Hell laken av kikertene, skyll de deretter godt i kaldt vann. Ha kikertene og resten av ingrediensene i en bolle, rør sammen slik at alt dekkes av oljen og krydderet blir jevnt fordelt.

Ha kikertene over på stekebrettet, stek i 25-30 minutter, til kikertene begynner å bli sprø. Vend gjerne på de underveis i stekingen.

Gresskarsuppe1

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *