vegansk brokkolisalat oppskrift

Brokkolisalat med tahinisaus

Lettvint, næringsrik og kjempegod salat som du gjør klar på et kvarter. 

Denne salaten har jeg testet på veldig mange gjester etterhvert, og med litt variasjoner. Jeg har prøvd å servere den både kald og varm, jeg har byttet ut sukkerertene med kokte grønne bønner, og jeg har kjørt frisk koriander istedenfor korianderfrø. Det blir godt uansett! Denne kan du servere som tilbehør til nesten hva som helst, eller som lunsjrett med litt godt brød til. Den gjør seg også veldig godt på en buffét, og passer godt å lage om du skal mette mange.

Ingredienser:

  • 3 spiseskjeer sesamfrø
  • 1 teskje korianderfrø
  • 2 brokkoli
  • 200 gram sukkererter

Saus:

  • 0,5 hvitløk
  • 3 spiseskjeer tahini
  • 0,5 desiliter vann
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje lys eddik
  • Litt salt

Framgangsmåte:

Rist sesamfrøene i en varm og tørr panne til de blir gylne. Ha i korianderfrøene helt på slutten. Skjær brokkolien i små buketter. Stilken skjærer du i små biter. Snitt sukkerertene på tvers. Kok opp vann i en gryte. Ha i brokkoli og kok i 3-5 minutter. Sil av vannet og hell på masse kaldt vann. Tørk brøkkolibitene så godt du kan. Ha de i en skål, ha i sukkerertene og vend inn sausen (oppskrift under), ha i serveringsskål. Topp med sesamfrø og korianderfrø.

Saus:

Riv eller finhakk hvitløken. Ha den i en skål og rør inn resten av ingrediensene.

Brokkolisalat1

FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *