

Sellerirotstappe
Nydelig middagstilbehør med sellerirot, blomkål, hvitløk og masse urter.
Ingredienser:
- 2 sellerirøtter
- 2 blomkål
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 liter vann med buljongpulver
- Noen kvaster friske urter – f.eks basilikum, oregano, salvie, timan, oregano
- 2 spiseskjeer olje eller vegansk margarin
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skrell sellerirøttene og skjær i terninger. Del blomkål i buketter, skrell stilken og skjær den i terninger. Rens hvitløken og skjær den i to.
Kok opp vann med buljongpulver i en gryte. Ha i grønnsakene og la det koke til alle bitene er møre. Sil av vannet men spar litt av det til stappen.
Finhakk urter og bland inn sammen med olje eller vegansk margarin, spe eventuelt med litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.
Advert
Advert