vegansk kokebok mari hult

Her er de første bildene fra “Sykt Godt”

Endelig, endelig, endelig! Nå får dere blogglesere den første sniktitten på boken min som kommer ut 1. september. 

Innholdet inneholder selvskryt og reklame for egen kokebok.

Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Herlighet så skummelt det er å lage kokebok! Jeg har aldri vært så stresset for et prosjekt i hele mitt liv. Jeg er jo på et lite, lokalt forlag, og mange venner i matmiljøet mener at jeg er galen som gjør dette uten et stort forlag i ryggen. Men er det så galt å være litt galen? Klart du går glipp av ganske mange en del fordeler med å være på en av gigantene, det er masse gratis drahjelp der.

Men jeg må jo ha en viss tro på meg selv også? Slik vi gjør ting nå så får jeg egentlig bestemme alt selv, slik at boken blir akkurat slik jeg vil ha den. De eneste jeg hører på, helt ærlig, er folk som leser bloggen og mine nærmeste venner. Jeg har jo levert oppskrifter i seks år nå, cirka 2000 har det blitt til sammen, så denne boken blir resultatet av alle de kommentarene, lesertallene, spørsmålene og ønskene dere har kommet med.

Jobben med å velge ut oppskrifter har vært veldig omfattende og vanskelig, ikke bare må alt være skambra, men boken som helhet må sitte også. Den kommer til å ha en økende vanskelighetsgrad, og vi begynner med oppskrifter som absolutt alle kan lage hjemme, med ingredienser du kan kjøpe selv på den kjipeste matvarebutikk.

Vi har prøvd, testet, dobbelsjekket, trippelsjekket oppskrifter for å være helt sikre på at smaken blir kjempebra, og ikke minst at framgangsmåten blir forståelig og så lett som mulig. Oppskriftstesterne har for det meste vært folk med lite eller medium erfaring fra kjøkkenet, ingen proffer. Boken inneholder masse nye oppskrifter, inkludert et par saker jeg ikke hadde trodd jeg skulle klare. Så det er kjekt!

“Sykt godt” blir virkelig en kompromissløs bok. Sånn liker jeg det, og jeg håper dere gjør det samme!

Blir veldig glad når folk forhåndsbestiller, det tar bort litt press og samtidig så motiverer det meg til å levere enda bedre. Forhåndsbestiller du boken får du masse gratis greier på kjøpet også, og i tillegg får du boken og oppdateringene før alle andre.  Les gjerne mer her!

Og så… bildene:

Copy of Frisk forlag_Vegetarbok-19Copy of Frisk forlag_Vegetarbok-35 Copy of Frisk forlag_Vegetarbok-1BFrisk forlag_Vegetarbok-26B

Er sykt spent på hva dere synes nå! Ser det godt ut?

Å lage og fotografere alle rettene var en skikkelig prøvelse, men det gikk jammen meg i boks til slutt. Det er viktig for meg å ha bilder av alle rettene i boken, og selv med bare fire dager til rådighet så naila vi det.

Framover er det fullføring av tekst som gjelder, i tillegg til mer testing av en del oppskrifter. Når jeg har store oppdateringer fra prosjektet så får dere som leser bloggen vite det først!

Vil du ha boken før alle andre? Forhåndsbestill den i så fall i dag!

24 Comments

  1. Even Soot

    Ser kjempEgodt ut. Kan nesten ikke vente til den kommer.

    1. Mari Hult

      Herlig! Tusen takk for den kommentaren 🙂

  2. Hege Birkelund

    Gleder meg sånn til boken din kommer 🙂
    Vegetarlasagnen din er en klassiker som alle liker. Har levd meg selv at jeg skal prøve ut ALLE oppskriftene dine. Lykke til med innspurten B-)

    1. Mari Hult

      Tuuuusen takk for det!!! 🙂 <3

  3. Det ser kjempegodt ut, og siden jeg fikk være med og lage mat fra boka vet jeg at det også smaker veldig bra!

    1. Mari Hult

      Så herlig! Og tusen takk for hjelpen 🙂

  4. Hvor får jeg kjøpt boken?

    1. Mari Hult

      Du kan forhåndsbestille den på http://vegetarbok.no 🙂

  5. Linn Helen Lothe

    Hmm… usikker på om bestillinga mi gjekk igjennom??
    Håpar det!
    Helsing Linn Helen

    1. Mari Hult

      Håper jeg og! Sende en mail til service@friskforlag.no så får du svar 🙂 De er veldig greie.

  6. Mmmm, så delikate og fristende matrettene ser ut på bildene. Denne boken gleder jeg meg veldig til!

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂 🙂 Veldig stolt over de bildene 🙂

  7. Så kult, Mari! Gleder meg til å se boka di 🙂

    1. Mari Hult

      Tusen takk Jane 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  8. Har allerede forhåndsbestilt boka og gleder meg til den kommer. 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig!! Tusen takk for det 🙂

  9. Marianne Evensen

    Gleder meg masse til boka kommer, blir spennende. Ser kjempefin ut

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂 🙂

  10. Rebekka D. Moe

    Du er og blir min favorittblogger, så denne boken gleder jeg meg stort til å få i hendene! Og bildene så helt yummy ut!

    1. Mari Hult

      Tusen takk!!!! 🙂 🙂

  11. Helene Tendenes Matre

    Mmm, fikk skikkelig lyst på de pannekakene:) ser knallgodt ut! Lykke til med siste innspurt.

    1. Mari Hult

      Takk for det Helene 🙂 🙂 🙂

  12. Hvordan er boka for oss som er glutenfri?

    1. Mari Hult

      Veldig bra syns jeg selv i alle fall! Har fått en del fine tilbakemeldinger fra allergikere, så tror vi har klart å gjøre boken veldig bra tilrettelagt. Den er delt i fire steg, og det siste av disse er helt glutenfritt. Det er ikke veldig mange oppskrifter jeg bruker hvetemel i strengt tatt, og vi bruker ikke særlig med ferdigprodukter slik at det lurer seg inn liksom. Vi bruker hvetemel i cirka 25 av 115 oppskrifter, og mange plasser kan det fint byttes med kikertmel.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *