Nå skal hele landet veganiseres

Én app, 230 veganvennlige plasser (and counting): Vegan Oslo utvider og blir Vegan Norway!

Vegansk julefestival2
JUL HELE ÅRET: Takket være designer og partner Sally Renshaw i Vegan Norway er det nå mye enklere å spise vegansk ute i Norge.

Alle som er glad i veggismat i Norge har fått en ny bestevenn.

Saken jeg skrev i fjor om veganmat på restaurant her i Norge har tatt helt av, og er en av de mest leste og delte sakene på hele bloggen. Det er åpenbart at det er en interesse for dette – og den er økende.

Derfor er det så utrolig hyggelig at det finnes ildsjeler som har lyst å gjøre det lettere for alle som vil spise mer vegansk ute, i dette tilfellet trioen Sally Renshaw, Nick Hagger og Christian Ihle. Sammen har de jobbet det siste året i Oslo for å hjelpe veganere, vegetarianere og de som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket, med å finne gode veganvennlige steder å spise og handle.

En stor del av jobben de har gjort er utviklingen av gratisappen “Vegan Oslo” som ble lansert i fjor, og etter over 8000 nedlasninger fant de ut at de måtte ta prosjektet videre. Først ut: Bergen!

– På grunn av den enorme pågangen til Vegan Oslo-appen bestemte vi oss for å utvide horisonten og bli Vegan Norway, sier grunnlegger, designer og partner Sally Renshaw.

Flyttet alene til Bergen for å skape innhold til appen
– Det var rett og slett det som føltes mest naturlig. Vi hadde bygget opp et lite lag veganere som vi kunne stole på i Oslo, «The Hive».  Dette var folk som kunne gå rundt og sjekke ut hvilke plasser som vi skulle anbefale i appen, de testa ny funksjonalitet i appen og nytt design, og de begynte også å representere oss på ulike eventer. Med denne gjengen trygt på plass i hovedstaden føltes det sikkert for oss å bruke vår tid på å utvide til andre byer. Og hvorfor Bergen? Vi hadde rett og slett hørt fra mange at det var en forferdelig by for veganere, og dette gjorde at jeg bestemte meg for å finne veganske alternativer der, og å hjelpe bedrifter å tilby veganske alternativer. Jeg pakket kofferten og flyttet alene til Bergen, og har den siste tiden trålet gatelangs i søken etter de beste stedene å spise og handle, mens Christian jobbet med utviklingen og Nick hold nettsidene våre oppdaterte med artikler om dyrevern. Nå håper vi veldig vi kan følge samme mønsteret med å rekruttere frivillige så vi kan se videre til nye byer også.

burger

Nå er appen “Vegan Norway” klar for nedlastning for alle, helt gratis (scroll ned for lenker til nedlastning).

Sjekk ut nettsiden vegannorway.com her.

– Hvor går ferden videre etter Bergen?

– Den neste byen vi skal “veganisere” blir Trondheim, og etter det sannsynligvis Stavanger. Vi må ta en by om gangen for å sikre at våre beskrivelser og anbefalinger er av høy kvalitet og troverdige. Det er mange som ikke forstår hvorfor vi ikke bare lar alle legge inn plasser. De forstår ikke at vi ikke er en app der brukerne genererer innholdet som Happycow, men at vi kuraterer innhold som har blitt skrevet med omtanke av folk som vet inn og ut hva som er vegansk og hva som ikke er det. I snitt bruker vi 40 minutter på å legge til hver plass – vi må finne ut hva som er vegansk der, pris, lokasjon, åpningstider etc. Dette tar tid og vi må gjøre det grundig.

Lite fritid med fulltidsjobb og app
Appen har allerede 200 plasser i Oslo registrert, og er nå oppe i 50 i Bergen også. Den er gratis å laste ned, så det er flaks for oss alle at det ikke er penger som motiverer Renshaw og kollegene.

– Jeg bruker minst to timer hver dag på dette, i tillegg til fulltidsjobben min, og hver søndag jobber jeg fra ni til fem med appen. Okei, så det betyr at jeg har lite fritid, men hver gang jeg får en mail fra noen som sier at appen gjorde at de ble veganere så tenker jeg på alle dyrelivene som appen vår redder. Det gjør alt verdt det.

Har du lyst å møte noen av entusiastene bak Vegan Norway? De er på plass på Trondheim Vegan Fair allerede 23. april, og første helgen i mai kommer de til Oslo Vegetarfestival.

– Som jeg gleder meg til vegetarfestivalen! Heidi og Synne lager en fantastisk event hvert eneste år, og etterfesten til Norsk Vegansamfunn er også alltid fantastisk. I fjor spiste vi masse god mat og møtte masse kule folk. I år kommer vi til å ha vår egen stand der vi ikke kommer til å selge noe, men hvor vi skal lage en liten chill zone hvor folk kan henge ut, gjøre en liten quiz, vinne noen godbiter og hjelpe med å anbefale plasser som vi kan få inn i appen. Vi skal rett å slett bare spread the word og møte masse venner.

inside app

Hvor for jeg tak i appen?

Last ned appen gratis for iOS

Last ned appen gratis for Android

Hvordan virker appen?
Appen viser et kart over din by, hvor du er markert med en blå prikk. Alle de røde prikkene rundt deg er flotte veganvennlige steder. Trykker du på en av disse prikkene blir du presentert med masse nyttig informasjon om stedet, inkludert en personlige anmeldelse, åpningstider og lenker til sosiale medier med mer.

3 Comments

  1. Dritbra konsept. Kjipt for meg som ikke har iOS 8.0, så får ikke lasta ned appen. Ingen mulighet til å få appen uten iOS 8.0 på et slags vis? Skulle veldig gjerne likt å hatt den! 🙂

    1. Mari Hult

      Skal høre med de 🙂

  2. Så bra at dere veganiserer hele Norge!

    Har nettopp funnet ut at Vegetarbloggen er en vegansk blogg og ikke vegetarisk som jeg trodde fra navnet på den, så kanskje en ide å endre navn på bloggen så folk skjønner at her presenteres utelukkende vegansk mat !

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *