

Harissa
Nydelig chili- og paprikasaus som passer supert til mat fra Midt-Østen og Nord-Afrika.
Ingredienser:
- 2 røde paprika
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 røde chili
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje spisskummenfrø
- 1 teskje karvefrø
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje tomatpuré
- Saften fra en halv sitron
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Skjær paprikaene i to, kast frøene og stilken. Legg bitene med skinnet opp på et stekebrett og stek til de begynner å få sorte flekker, cirka 20-30 minutter tar det. Ha ut av ovnen og riv av skinnet så fort du klarer å ta i det (pass på så du ikke brenner deg bare).
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Knus frøene i en morter eller tilsvarende. Varm opp en panne til medium/høy varme og rist de i noen minutter.
Skru varmen ned til medium/lav og ha i olje, sjalottløk, hvitløk og chili. Stek i 8-10 minutter, det skal nesten begynne å bli brent.
Ha paprika, krydderblandingen, løkblandingen, tomatpuré og sitronsaft i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Høres og ser veldig godt ut! Spesielt for meg som bare elsker paprika, spiser det daglig. Bde rå og varmebehandlet, to forskjellige verdener! 🙂
Ikke santvel! Denne er helt nydelig ja 🙂
Er det mulig å kjøpe ferdig harissa noen steder i norge?
Hei
Anbefaler å legge den ferdig stekte paprikaen i en plastpose eller boks med lokk i 15 min og så rive av. De avkjøles så raskt og blir harde at de fort blir ødelagte
Lurt! Takk for tips 🙂