vegansk hjemmelaget harissa oppskrift

Harissa

Nydelig chili- og paprikasaus som passer supert til mat fra Midt-Østen og Nord-Afrika. 

Ingredienser:

  • 2 røde paprika
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 røde chili
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 1 teskje karvefrø
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • Saften fra en halv sitron
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Skjær paprikaene i to, kast frøene og stilken. Legg bitene med skinnet opp på et stekebrett og stek til de begynner å få sorte flekker, cirka 20-30 minutter tar det. Ha ut av ovnen og riv av skinnet så fort du klarer å ta i det (pass på så du ikke brenner deg bare).

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Knus frøene i en morter eller tilsvarende. Varm opp en panne til medium/høy varme og rist de i noen minutter.

Skru varmen ned til medium/lav og ha i olje, sjalottløk, hvitløk og chili. Stek i 8-10 minutter, det skal nesten begynne å bli brent.

Ha paprika, krydderblandingen, løkblandingen, tomatpuré og sitronsaft i en food processor og kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Harissa1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

5 Comments

  1. Høres og ser veldig godt ut! Spesielt for meg som bare elsker paprika, spiser det daglig. Bde rå og varmebehandlet, to forskjellige verdener! 🙂

    1. Mari Hult

      Ikke santvel! Denne er helt nydelig ja 🙂

  2. Er det mulig å kjøpe ferdig harissa noen steder i norge?

  3. Brit Kristin Valen

    Hei

    Anbefaler å legge den ferdig stekte paprikaen i en plastpose eller boks med lokk i 15 min og så rive av. De avkjøles så raskt og blir harde at de fort blir ødelagte

    1. Mari Hult

      Lurt! Takk for tips 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *