vegansk kremet pastasalat oppskrift

Kremet pastasalat

Herlig restemat som kan serveres både til hverdags og til fest!

Litt som rasler nederst i hver pastapakke, men ikke nok til en hel middag? Kok det sammen og lag pastasalat!

Masse halve og kvarte grønnsaker nederst i grønnsaksskuffen? Stek de sammen og lag pastasalat!

Pastasalat er rett og slett helt fenomenalt å servere, og den kan spille hovedrollen på middagsbordet eller være en del av back up-bandet på en buffet. Den glir liksom alltid rett inn. Her lager vi en kremet variant med litt plantefløte, har du ikke det i hus så kan du lage en vinagrette av litt olivenolje og balsamicoeddik og bruke istedenfor.

Ingredienser: 

  • 400 gram assortert pasta
  • 400 gram assorterte grønnsaker som egner seg til steking (evt noen typer frukt) – for eksempel squash, paprika, sopp, gulrot, sukkererter, aspargesbønner, brokkoli og tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Olje til steking
  • 2 desiliter matfløte av soya eller havre
  • Salt og pepper
  • Noen kvaster basilikum

Framgangsmåte: 

Kok pastaen til al dente-konsistens i en stor gryte lettsaltet vann. Sil av vannet og hell kaldt vann over pastaen slik at kokeprosessen stopper.

Rens grønnsakene og skjær de i mindre biter. Desto lenger tid steketid de har desto mindre biter  – egentlig – men det er ikke så farlig om gulrøttene fortsatt knaser litt og om paprikaen løser seg opp i sausen. Kort oppsummert: Her er det høy feilmargin.

Finhakk hvitløk.

Varm opp olje i en gryte. Ha i grønnsakene og hvitløken og stek til det begynner å bli mykt, eller til de har den konsistensen du foretrekker at de skal ha.

Hell på fløte, la det koke opp. Smak til med salt og pepper.

Skal du servere pastasalaten med en gang kan du vende pastaen inn i grønnsakssausen og sette det hele på bordet. Er det en stund til servering bør du avkjøle sausen før du blander alt sammen – slik at den ikke gjør pastaen overkokt.

Grovhakk basilikum og ha over rett før servering.

Kremet pastasalat1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ PASTASALAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *