

Potettrio
Lun potetsalat med mandelpoteter, blå poteter og søtpoteter og masse smak av hvitløk og sitron – herlig som tapas eller som tilbehør til middagen.
Okei, så dette er en skikkelig lettvint rett. Og får du ikke tak i de blå potetene så klarer du deg glimrende uten, men fargene blir ikke like kule.
Til grillmat er disse overlegne. Bare nevner det.
Ingredienser:
- 4 mandelpoteter
- 1 mellomstor søtpotet
- 6-8 blå poteter
- Olje
- 1 hvitløk
- 1 sitron
- Salt
- Rosepepper (eller vanlig pepper)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en mellomstor og en liten ildfast form.
Skrell potetene og skjær de i biter. Søtpoteten bakes fortere så disse bitene kan være litt større enn resten.
Kni formene inn med olje. Ha potetbitene i den ene. Rens ut hvitløksfeddene og ha de i den andre.
Bak til potetene er møre og hvitløken begynner å bli småbrent i kantene.
Ha hvitløk i en food processor og kjør til det blir en slags grov paste. Riv sitronskallet.
Vend hvitløken og sitronskallet forsiktig sammen med potetene. Smak til med salt og rosepepper.
Servér potettrioen rykende varm eller lun.
