vegansk asparges galette oppskrift

Asparges “galette”

Minipaier med asparges og vårløk på butterdeig – herlig smårett eller som en del av en buffet. 

Disse er så latterlig enkle å lage at det føles som juks! Men – altså – de er utrolig gode. Kanskje best sammen med noen andre småretter, eventuelt en frisk salat og en god hummus? Jeg vet ikke egentlig hva de ikke passer med, så her er det bare å kjøre på. Skal du ha besøk og trenger å servere mye mat for at alle skal bli mette, da er disse veldig takknemlige å ta med – de er nemlig veldig enkle å lage men samtidig skikkelig mettende. Og gjestene? De blir imponerte.

Aspargesgalette1

Ingredienser: 

  • 1 god bunt asparges (cirka 20 stk)
  • 5 plater butterdeig
  • 2 spiseskjeer vegansk kremost eller fraiche
  • Litt olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 vårløk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Knekk av den nederste delen av aspargesen (det er et naturlig punkt på aspargesen der du lett klarer å knekke den med hendene).

Legg butterdeigplatene utover stekebrettet (pass på å ha litt avstand mellom de – de blir større under steking.

Smør kremost eller fraiche på butterdeigen og legg aspargesen over. Dryss på litt olivenolje, salt og pepper.

Stek i cirka et kvarter til butterdeigen er gyllen og fin.

Aspargesgalette2

Skjær vårløk i ringer og dryss over.

Servér rykende varm eller lun.

Aspargesgalette3

FLERE OPPSKRIFTER MED ASPARGES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *