vegansk søtpotetnachos oppskrift

Søtpotetnachos

En sunnere nachos som er enda litt bedre enn originalvarianten!

Søtpotet – for en fantastisk råvare! Den passer jo til alt, og hever kvaliteten på alt vi bruker den i! Her skjærer vi den i tynne, tynne skiver, steker disse i ovnen og bruker de deretter som erstatning for tortillachips i nachos. Resultatet er rett og slett en hverdagssunn middag som smaker helg.

Ingredienser: 

  • 2 store søtpoteter
  • Litt olje
  • Salt og pepper
  • 2 tomater
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje chilipulver
  • 1 teskje paprikapulver
  • 3 desiliter kokte sorte bønner*

*Enten fra en boks, evt 1,5 dl tørka bønner som du bløtlegger i to timer og koker møre

Tomatsalsa: 

  • 2 tomater
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • 0,5 rødløk
  • Fersk koriander
  • 1 avocado
  • Juice av en lime

Framgangsmåte: 

Forvarn stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir. Skrell søtpotetene og skjær de i tynne skiver. Om du kjører 1, 2, 3 eller 4 millimeter er ikke så farlig – så lenge alle er cirka samme tykkelsen.

Fordel skivene ut over stekebrettene. Hell litt olje på, og dryss på salt og pepper. Stek hvert brett i ovnen til søtpotetskivene begynner å bli brune i kantene.

Lag bønnestuingen mens søtpotetene stekes. Skjær tomatene i terninger. Varm opp litt olje i en liten gryte, ha i spisskummen, chilipulver og paprikapulver og la det surre i et par minutter. Hell på bønner og tomater og la surre i et par minutter til. Kjør til en grov puré med en stavmikser eventuelt i en food processor. Smak til med salt og pepper.

Anrett søtpotetskivene i en eller flere ildfast(e) form(er). Ha bønnestuingen over. Sett tilbake i ovnen og stek i cirka 10 minutter.

Tomatsalsa: 

Fjern stilken på tomatene. Del de i to, og bruk en skje til å rense ut kjernene. Finhakk hvitløk. Skjær stilken av chilien, og rull chilien mellom hendene. Slik blir du kvitt frøene. Snitt chilien på langs, ta bort resten av frøene, og finhakk den. Finhakk også rødløk og koriander.

Del avocadoen i to, ta ut steinen, og bruk en skje til å få ut fruktkjøttet. Skjær det i små terninger.

Ha alt i en skål, press limejuice over.

Rør salsaen godt sammen, smak eventuelt til med salt og pepper.

Når nachosen er ferdig i ovnen har du tomatsalsaen over. Servér med en gang!

Søtpotetnachos1

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. hvor mange porsjon(er)?

    1. Mari Hult

      Cirka to 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *