vegansk rosekake oppskrift

Vegansk rosekake

Nydelig chocolate chip-kake med sjokoladeganache og bærkrem. Perfekt til dåp, konfirmasjon, bryllup og for å hylle heltene dine.

Jeg er en skikkelig konfliktsky person. Selv om det er masse jeg synes er galt i verden rundt meg så tør jeg sjelden si i fra. Min måte å prøve å få folk til å slutte å behandle dyr dårlig er å tilby oppskrifter på dyrefri mat liksom. Tar noe jeg synes er problematisk og gjør det skikkelig koselig.

Heldigvis er det mange som er tøffere enn meg. Vi trenger de! Hvor hadde vel ikke kvinners rettigheter vært uten noen som tok kampen? Homofiles rettigheter? Verdenshistorien er full av eksempler.

Denne oppskriften dedikerer jeg til de jeg ser mest opp til for tiden, og det er pelsvarslerne. De risikerer lommebok og frihet, opplever mange ubehagelige konfrontasjoner, og bruker ikke minst masse av tiden sin på å dokumentere dyremishandling. For å hjelpe de i dette arbeidet har jeg satt opp et bittelite trekk fra kontoen min hver måned, og jeg håper at dere som leser bloggen vil være med på det samme om dere har anledning. Jeg vet at mange har tøffe tider økonomisk for tiden, så om har du lyst å hjelpe uten å bruke penger så har de masse av materiell som trenger å deles på Facebook og andre steder.

Les mer her: forbypels.no

2

Og så… kakeoppskriften!

Ingredienser: 

 • 5 desiliter soyamelk
 • 1 spiseskje eplesidereddik (eller annen lys eddik)
 • 2,5 desiliter nøytral olje
 • 5 desiliter sukker
 • 1 teskje bakepulver
 • 1 teskje natron
 • 0,5 teskje salt
 • 8 desiliter hvetemel
 • 200 gram melkefrie sjokoladeknapper (evt grovhakka sjokolade)

Sjokoladeganache: 

 • 200 gram melkefri sjokolade
 • 3-4 spiseskjeer kokosmelk eller melkefri fløte

Krem og montering: 

 • 1-2 esker vispbar soya- eller havrefløte (kommer an på størreksen på pakken og hvor mye krem du foretrekker å ha på kaken
 • 1 spiseskje melis
 • 1 spiseskje bringefær- eller jordbærsyltetøy (pass på at det ikke er tilsatt E120)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en mellomstor springform (her har jeg brukt en hjerteform som ca tilsvarer en rund form med 22 centimeter i diameter.

Visp sammen melk og eddik i en bolle. Rør inn olje, sukker, bakepulver, natron og salt. Rør til det er helt jevnt. Ha deretter i hvetemel og visp det hele raskt og kraftig sammen. Vend inn sjokoladeknappene.

Ha røren over i formen og bak i cirka 40 minutter, bruk trepinnetesten for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Avkjøl før montering.

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokolade og kokosmelk (eller fløte) sammen i en liten gryte. Smak eventuelt til med bittelitt salt.

Krem og montering: 

Visp kremen stiv sammen med melis. Vend inn syltetøyet, det gjør ingenting om det er ujevnt. Ha over i en sprøytepose med stor tupp.

Del kaken i to lag.

Vegansk rosekake1

På det nederste laget smører du på sjokoladeganachen.

Vegansk rosekake2

Legg det andre laget over.

Vegansk rosekake3

Så var det på tide å lage roser! Om du synes dette blir for vanskelig så kan du bare fordele kremen jevnt utover kaken.

Men roser. Hver rose lager du ved å sette tuppen ned på kaken, presse på med krem og lage en sirkel rundt punktet du starta. Motsatt av når du pynter cupcakes.

Lag roser inntil hverandre over kaken og på kantene, får du mye tomrom mellom de så holder det å lage en liten “tupp” for å fylle. Det høres kanskje ikke logisk ut, men når du setter i gang så forstår du konseptet!

Lag roser og tupper over hele kaken, sett den deretter kjølig fram til servering.

Vegansk rosekake4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE FESTKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *