

One pot pasta: Superenkel spagetti i tomatsaus
Ha alt i en gryte og middagen er klar på et kvarter.
Jeg elsker one pot pasta! Tidligere har jeg publisert en oppskrift med masse grønnsaker i, denne gangen gjør vi det enda litt enklere og lager en klassisk tomasaus med oregano.
Vi har alle ingrediensene i en gryte, setter på varmen og lar alt koke sammen. Kokevannet blir til herlig pastasaus, og selve spagettien smaker også mye mer enn om den blir kokt separat.
Under er det en rask video av framgangsmåten. Dette er den første matlagingsvideoen jeg har laget, så veldig spent på hva du synes om den!
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram kirsebærtomater
- Noen kvaster oregano
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 200 gram tørket pasta
- 1 grønnsaksbuljongterning (eller en spiseskje buljongpulver)
- 6 desiliter vann
- Litt salt
- Olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Skjær tomatene i to, finhakk oregano, sjalottløk og hvitløk. Spar litt oregano til å ha til pynt.
Ha tomater, oregano, sjalottløk, hvitløk, pasta, buljongterning, vann og litt salt i en gryte. Ha den på komfyren, sett på varmen og la det koke opp. Når det koker setter du på en klokke – etter ni minutter er retten ferdig.
Ha over i dype tallerker og topp med litt olivenolje og mer oregano. Servér rykende varmt.