vegansk kremet tomatsuppe oppskrift

Fru Timians tomatsuppe

Nydelig kremet suppe med poteter, pasta og basilikum. 

Denne suppen smaker rett og slett veldig, veldig godt – og den er skikkelig enkel å lage. Du kan til og med la pastaen koke sammen med suppen om du foretrekker det.

Oppskriften er inspirert av en jeg fant hos Fru Timian, en matblogg som jeg er skikkelig glad i (selv om det ikke er vegetarisk så er det masse vi kan “veganisere” herfra).

Ingredienser til to porsjoner som hovedrett eller fire som forrett: 

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 poteter
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 boks hakkete hermetisk tomater
  • 3 desiliter matfløte av soya eller havre
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 100 gram tørket pasta
  • 8 kirsebærtomater
  • 2 kvaster basilikum
  • Salt og nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell potetene og skjær de i relativt små terninger (lengde på 0,5-1 centimeter er bra). Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og potetterninger og surr de mens du vender litt på de. Etter et par minutter har du i tomater, matfløte og buljongterning, la det koke opp, ha på lokk, skru ned varmen og la suppen småkoke mens du gjør klar resten.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær tomatene i to eller fire. Del basilikumskvastene i litt mindre biter.

Smak suppen til med salt og pepper.

Server suppen i dype tallerker med pasta, tomatbiter og basilikum.

Fru Timians tomatsuppe1

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *