vegansk sataysaus oppskrift

Sataysaus

Verdens beste saus? Super til rå grønsaker, vårruller, sommerruller, falafel, grillspyd… eller du skal spise den rett fra skålen med en skje. 

Ingredienser:

  • 0,5 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 spiseskje olje
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 1 spiseskje soyasaus
  • Cirka én boks kokosmelk

Framgangsmåte:

Finhakk chili, sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i chili, sjalottløk og hvitløk og surr det til løken er myk. Rør inn sukkeret, og la det surres til det begynner å bli litt karamellisert. Ha i peanøttsmør og soyasaus og la det hele putre under omrøring. Spe på med kokosmelk til du får ønsket tykkelse på sausen.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SAUSER OG DIPPER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Hvor mye er en boks kokosmelk?

    1. Mari Hult

      3-4 dl. En sånn vanlig hermetikkboks 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *