

Puylinser “Fiskå”
Herlig fransk gryte med linser, grønnsaker og rødvin.
Denne oppskriften har jeg funnet i det arkivet til Stavanger Aftenblads matdronning Borghild Fiskå. Hun har introdusert meg for mange av mine favorittråvarer, og puylinsene er en av disse. Dette må være de beste linsene som finnes, og i denne retten kommer de virkelig til sin, vel, rett.
Server som middagstilbehør, eller over en nylaget potetstappe.
Ingredienser:
- 200 gram puylinser
- 1 gulrot
- 0,5 sellerirot
- 0,5 purre
- 2 sjalottløk
- 8 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 laurbærblad
- 2 stjerneanis
- 0,5 desiliter balsamicoeddik
- 0,5 desiliter rødvin
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Bløtlegg linsene i noen timer før start. Slå av vannet og skyll linsene godt. Skrell gulrot og sellerirot og skjær de i terninger, grovhakk purre og sjalottløk.
Kok opp vann med buljongpulver og ha i linsene, grønnsakene, laurbærblad og stjerneanis. Kok til linsene er møre, det tar cirka 20 minutter.
Rør eddiken inn i linsemassen og kok inn før du har i rødvin. Kok videre med vin til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
