

Hirse med appelsin og rosin
Nydelig siderett med smak av Marokko. Fantastisk med falafel, pitabrød og hummus!
Ingredienser:
- 2,5 desiliter hirse
- 3 appelsiner
- 0,5 desiliter vann
- 0,5 teskje salt
- 4 spiseskjeer rosiner
Framgangsmåte:
Bløtlegg hirsen før bruk, helst over natten, minst i åtte timer. Sil av vannet.
Riv skallet av den ene appelsinen. Press ut saften fra alle tre. Du skal totalt ha 2,5 desiliter appelsinsaft (fyll eventuelt opp med vann om du har for lite).
Kok opp appelsinsaft, -skall, vann og salt i en gryte. Ha i hirsen, ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i cirka 10 minutter – til all væsken er absorbert.
Ha gryten av varmen, rør inn rosinene, ha på lokket og la det stå i 15 minutter til før servering.

Advert
Advert