marinerte oliven oppskrift

Marinerte kalamataoliven

Herlig snacks med italienske smaker. 

Ingredienser: 

  • 1 stort glass kalamataoliven (gjerne der steinene er fjerna)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast rosmarin (eller 1 teskje tørket)
  • 1 kvast timian (eller 1 teskje tørket)
  • 2 kvaster oregano (eller 2 teskjeer tørket)
  • 2 laurbærblader
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Lys eddik (gjerne hvitvinseddik)

Framgangsmåte: 

Du kan bruke et rent glass til dette, men her er vi late og bruker glasset som olivenene kom i.

Hell laken av glasset og ha olivenene i en bolle. Vask glasset godt i kokende vann (helst) og sett til tørk mens du gjør klar resten.

Riv eller finhakk hvitløken, finhakk urtene. Ha over i bollen med olivenene. Ha i laurbærblader og salt og pepper, vend alt godt sammen. Ha det hele tilbake i glasset.

Hell til slutt på olivenolje og eddik (3 deler olje, 1 del eddik), det holder at det når halvveis opp i glasset. Ha på lokket og rist litt, sett det deretter i kjøleskapet til marinering. Olivenene blir best om de får stå over natten før servering.

Tips: Marinaden kan brukes om igjen om du har nye oliven 🙂

Marinerte oliven1

FLERE OPPSKRIFTER MED OLIVEN FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *