

Marinerte kalamataoliven
Herlig snacks med italienske smaker.
Ingredienser:
- 1 stort glass kalamataoliven (gjerne der steinene er fjerna)
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 kvast rosmarin (eller 1 teskje tørket)
- 1 kvast timian (eller 1 teskje tørket)
- 2 kvaster oregano (eller 2 teskjeer tørket)
- 2 laurbærblader
- Salt og pepper
- Olivenolje
- Lys eddik (gjerne hvitvinseddik)
Framgangsmåte:
Du kan bruke et rent glass til dette, men her er vi late og bruker glasset som olivenene kom i.
Hell laken av glasset og ha olivenene i en bolle. Vask glasset godt i kokende vann (helst) og sett til tørk mens du gjør klar resten.
Riv eller finhakk hvitløken, finhakk urtene. Ha over i bollen med olivenene. Ha i laurbærblader og salt og pepper, vend alt godt sammen. Ha det hele tilbake i glasset.
Hell til slutt på olivenolje og eddik (3 deler olje, 1 del eddik), det holder at det når halvveis opp i glasset. Ha på lokket og rist litt, sett det deretter i kjøleskapet til marinering. Olivenene blir best om de får stå over natten før servering.
Tips: Marinaden kan brukes om igjen om du har nye oliven 🙂
