

Granateplesalat
Frisk salat med granateple og masse tomater, passer supert til falafel og grillmat.
Denne oppskriften er heftig inspirert av den til mitt store idol, Yotam Ottolenghi. Han er helt fantastisk på å bruke frukt og grønnsaker på nye måter, og å gjøre de skikkelig spennende på smak uten så mye tilberedning. Her bruker vi litt assorterte tomater, kombiner gjerne små og store og ulike farger. Over det hele lager vi en vinagrette med litt allehånde, en herlig vri som setter en smak av Midt-Østen på det hele.

Ingredienser:
- 400 gram assorterte tomater
- 1 paprika
- 1 rødløk
- Et par kvaster oregano
- 1 granateple
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 teskje allehånde
- 1 spiseskje hvitvinseddik (eller annen lys eddik)
- 1 spiseskje lønnesirup (eller annen søtning)
- 0,5 desiliter olivenolje
- Litt salt
Framgangsmåte:
Skjær tomatene og paprikaen i små terninger. Grovhakk rødløk og oregano. Rens alle kjernene ut fra granateplet.
Riv eller finhakk hvitløk, rør den sammen med allehånde, eddik, lønnesirup, olivenolje og litt salt i en bolle. Vend tomater, paprika, rødløk, oregano og granateplekjerner i dressingen, dekk til og sett kaldt fram til servering.
