vegansk pizza oppskrift

Maispizza

En typisk tilbehørpizza, om du vil, med saus av kremet mais med hint av hvitløk og chili. 

Okei, dette er en rar pizza. Ikke den du serverer til film og Cola, liksom. Smaken er ganske søt, den har ingenting seigt på toppen (slik som ost), og den tåler ikke noe annet fyll. MEN, servert i riktig lag er den en skikkelig positiv overraskelse. Jeg har prøvd den som tilbehør (istedenfor brød) til quiche og lasagne, den passer også veldig bra med grillmat. Du kan til og med lage den direkte på grillen om du vil!

Maispizza

Ingredienser: 

  • 1 porsjon pizzadeig (for eksempel denne)
  • 2 bokser hermetisk mais
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 spiseskje chiliflak (eventuelt en halv rød chili)
  • 1 desiliter matfløte av soya eller havre
  • Saft fra en halv sitron
  • Litt salt
  • Tomater til topping (eventuelt litt sopp, basilikum, artisjokk eller spinat)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 250 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Press eller kjevle ut pizzadeigen og ha på brettet.

Sil laken av maisen. Ha den i en food processor med hvitløk, chili, matfløte og sitronsaft og kjør til du har en helt jevn, tykk saus. Smak til med litt salt.

Fordel sausen utover pizzabunnen, topp eventuelt med noen tomater eller andre råvarer som nevnt over.

Sett i ovnen og stek i 8-10 minutter, til kantene begynner å bli gylne. Server med en gang!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *