vegansk søtpotetsuppe oppskrift

Søtpotetsuppe med brødkrutonger

Vårlig og godt med søtpotet, vårløk og pære. 

Søtpotet er og blir en favoritt hos meg! Her er nok en oppskrift på søtpotetsuppe, der vi går for karri og kokosmelk som selskap. På toppen har vi hjemmelaga brødkrutonger, en særdeles smakfull måte å bruke opp de gamle brødskivene på.

Ingredienser:

  • 2 store søtpoteter
  • 2 vårløk
  • 1 pære
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 teskjeer gult karripulver eller currypaste
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 liter grønnsakskraft eller vann med buljongpulver
  • 3 desiliter kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Noen kvaster persille
  • Eventuelt noen chiliflak

Krutonger:

  • 4 skiver brød, gjerne daggammelt
  • 3-4 spiseskjeer olivenolje
  • 0,5 teskje gult karripulver
  • 0,5 teskje paprikapulver
  • 0,5 teskje ingefærpulver
  • 0,5 teskje garam masala
  • 0,5 teskje salt
  • 0,5 teskje pepper

Framgangsmåte:

Skrell potetene og skjær de i terninger. Skjær vårløk i tynne ringer. Skjær pæren i terninger, kast kjernen og stilken. Finhakk eller riv hvitløk og ingefær.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i søtpoteter, vårløk og pære. Stek mens du vender på det (pass på at det ikke brenner seg) i 2-3 minutter. Ha i hvitløk, ingefær, karripulver og paprikapulver og la det steke et par minutter til. Rør inn tomatpuré og grønnsakskraft og la det hele koke opp. La det småkoke til søtpotetbitene er møre, dette tar cirka 10 minutter (kommer an på størrelsen på de).

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Rør inn kokosmelk, smak til med salt og pepper.

Grovhakk persillen.

Server suppen med krutonger (oppskrift under), persille og eventuelt chiliflak.

Krutonger:

Skjær brødskivene i terninger. Varm opp halvparten av oljen i en stekepanne. Ha i alt krydderet og deretter brødterningene. Stek de på alle sider til de er gylne, spe med mer olje når pannen blir tørr.

Søtpotetsuppe1

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Denne suppa er kjempegod! I mangel av pære brukte jeg eple, den første gangen, og for mitt vedkommende er det favoritten, det gir mer syrlighet.

    1. Mari Hult

      Aiai, takk for tips! Og tusen takk for koselig kommentar! 🙂

      1. Her videreutvikles alt man syns er en god ide 🙂 Etter som smaken for kjøttmat av ukjente grunner er på retur leter man etter gode proteinkilder, man er nok dessverre ikke en organisme som først og fremst funker best på karbohydrater. Denne suppa med et dryss av hampfrø, hva kan jeg si, nye høyder er nådd. Ikke verst av en som ikke er vegetarianer en gang 🙂

  2. Vårlig og sunt med masse fargerike krydder!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *