

Ovnsbakt ratatouille
Fransk favoritt! Denne retten fungerer like godt som hverdagsmiddag som på festbordet.
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 kvaster persille
- 2 kvaster oregano
- 2 kvaster basilikum
- 2 kvaster timian
- Olivenolje til steking
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 spiseskje sukker
- 2 teskjeer eplesidereddik
- Salt
- 1 grønn squash
- 1 gul squash
- 1 aubergine
- 1 rød paprika
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og to tredjedeler av urtene. Grovhakk den siste delen av urtene og spar de til servering.
Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i løk og urter og la det surre i 5-6 minutter.
Rør inn tomater, sukker og eplesidereddik og la det hele småkoke i cirka femten minutter. Smak til med salt.
Bruk en mandolin (eventuelt bruk en kniv og litt ekstra tid) og skjær squash og aubergine i tynne skiver. Skjær også paprikaen tynt. Legg squash-, aubergine- og paprikaskivene i rekker i formen (har du en rundt form legger du de i sirkler). Hell tomatsausen over.
Bak ratatouille i 30-45 minutter. Før servering drysser du over resten av urtene.
