vegansk meksikansk ris oppskrift

Meksikansk ris med linser

Rask og enkel hverdagsmiddag med kjempegod smak av Mexico. 

Ingredienser:

  • 2,5 desiliter tørka brune eller grønne linser
  • 1,5 desiliter ris
  • 6,5 desiliter vann + grønnsaksbuljongpulver
  • 4 tomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 jalapeño
  • 1 spiseskje olje til steking
  • 2 teskjeer spisskummen
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Skyll linser og ris i kaldt vann før du begynner. Kok opp vann med buljongpulver i en gryte, ha i linser og ris, ha på lokket, skru ned varmen og la det småkoke i cirka 20 minutter – til all væsken er absorbert.

Skjær tomater i terninger, finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk, chili og spisskummen og surr i noen minutter. Ha i tomatene og la det surre i et par minutter til – til alt begynner å bli mykt.

Rør tomatblandingen inn i linseblandingen når den er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med en grønn salat og vegansk rømme.

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

7 Comments

  1. Dette så godt ut! Denne må jeg få prøvd ut! 🙂

    1. Mari Hult

      Så hyggelig 🙂 Håper det smaker!

  2. Hvor mye chilli? Står ikke i ingredienslisten 🙂 og hvor mange buljongterninger kan man bruke? Er anbefalt en per 1/2 liter vann, men tenker kanskje 12 er litt vel mange 🙂

    1. Mari Hult

      1,5 terninger passer bra 🙂 er ikke mye mer enn en halv liter vann i oppskriften 🙂 1 jalapeno = 1 chili. Ser jeg ikke har skrevet det klart nok, takk for tilbakemelding!

  3. Hei,
    Det var godt! Vi lagde denne og fikk altfor lite tomatblanding. Endte opp med å slenge med en boks knuste tomater. Kjent problem? 🙂

  4. Denne var kjempegod med litt frisk mais på toppen, salat ved siden av og Oatly rømme! Kommer nok til å lage dette flere ganger, nam nam 🙂

    1. Mari Hult

      Åh så hyggelig! Det hørtes skikkelig godt ut 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *