

Meksikansk ris med linser
Rask og enkel hverdagsmiddag med kjempegod smak av Mexico.
Ingredienser:
- 2,5 desiliter tørka brune eller grønne linser
- 1,5 desiliter ris
- 6,5 desiliter vann + grønnsaksbuljongpulver
- 4 tomater
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 jalapeño
- 1 spiseskje olje til steking
- 2 teskjeer spisskummen
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skyll linser og ris i kaldt vann før du begynner. Kok opp vann med buljongpulver i en gryte, ha i linser og ris, ha på lokket, skru ned varmen og la det småkoke i cirka 20 minutter – til all væsken er absorbert.
Skjær tomater i terninger, finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk, chili og spisskummen og surr i noen minutter. Ha i tomatene og la det surre i et par minutter til – til alt begynner å bli mykt.
Rør tomatblandingen inn i linseblandingen når den er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med en grønn salat og vegansk rømme.
Advert
Advert
Dette så godt ut! Denne må jeg få prøvd ut! 🙂
Så hyggelig 🙂 Håper det smaker!
Hvor mye chilli? Står ikke i ingredienslisten 🙂 og hvor mange buljongterninger kan man bruke? Er anbefalt en per 1/2 liter vann, men tenker kanskje 12 er litt vel mange 🙂
1,5 terninger passer bra 🙂 er ikke mye mer enn en halv liter vann i oppskriften 🙂 1 jalapeno = 1 chili. Ser jeg ikke har skrevet det klart nok, takk for tilbakemelding!
Hei,
Det var godt! Vi lagde denne og fikk altfor lite tomatblanding. Endte opp med å slenge med en boks knuste tomater. Kjent problem? 🙂
Denne var kjempegod med litt frisk mais på toppen, salat ved siden av og Oatly rømme! Kommer nok til å lage dette flere ganger, nam nam 🙂
Åh så hyggelig! Det hørtes skikkelig godt ut 😀