

One pot spaghetti
Hele middagen i en gryte – fra start til servering på 20 minutter!
Dette er et lite vidunder av en oppskrift. One pot spaghetti har vært et fenomen på internett en god stund nå, og har du ikke prøvd det så er det på tide å kaste seg på bølgen. Det går ut på at du koker spagetti sammen med grønnsaker og vann, slik at kokevannet blir sausen og pastaen faktisk smaker av grønnsakene.
Du kan godt variere både hvilke grønnsaker og hvilke urter du har i, men retten tåler mye smak så ikke ha i for lite.

Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 rødløk
- 2 kinesisk hvitløk
- 400 gram kirsebærtomater (eller andre tomater)
- 0,5 brokkoli
- 200 gram grønnkål
- 500 gram tørket spagetti
- 1,5 liter vann med grønnsaksbuljongpulver
- 8-10 kvaster basilikum eller oregano
- Salt og pepper
- Eventuelt noen pinjekjerner eller vegansk parmesan til servering
Framgangsmåte:
Kok opp vann med buljongpulver i en gryte.
Skjær squash og aubergine i terninger, grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær tomatene i to. Skjær brokkoli i buketter og snitt grønnkål.
Ha squash, aubergine, rødløk, hvitløk, tomater, spagetti, vann med buljongpulver og basilikum i en gryte. Sett på høyeste varme på platen og la det koke opp. Rør godt i gryten slik at all pastaen blir dekket av vann (og ikke kleber seg sammen). Når det begynner å koke begynner du å ta tiden. Etter fem minutter har du i brokkoli og grønnkål, fire minutter senere skal retten være klar.
Smak til med salt og pepper. Server rykende varmt.

Hei! Hvis man halverer oppskriften, skal man da halvere alt inkl. mengden vann også? Tenkte å prøve denne i dag 🙂
Stemmer det, alt må halveres 🙂