117 oppskrifter på fire dager

It was the best of times, it was the worst of times.

Alle foto: Erik Sæter Jørgensen

Jeg skal aldri si “hvor vanskelig kan det være?” igjen!

Med hjelp av 17 fantastiske medhjelpere har alle rettene til kokeboken min “Sykt godt” blitt laget og fotografert.

Les mer om boken og forhåndsbestill den her.

Sammen med forlaget fikk jeg leid et kjøkken der vi kunne gjøre hva vi ville. Fotografen fløy inn fra Frankrike for anledningen, så vi måtte være effektive med tiden.

Jeg tok ferie fra jobben, og så for meg en koselig uke med arbeid på kjøkkenet fra tre på ettermiddagen og kanskje til ni, sammen med en eller to medhjelpere. Realiteten ble 14-timersdager med til sammen fantastiske mennesker som hjalp meg!

Kokebokkombi2
DIRTY HAIR DONT CARE: En kokt matblogger/forfatter og en praktisk anlagt medhjelper.

På forhånd hadde jeg satt opp en oversikt over cirka 100 oppskrifter som jeg ville ha med i boken. De spant fra basisoppskrifter og veldig enkle retter til festmat. Døgnet startet med at jeg hver kveld skrev ut de oppskriftene jeg ville lage neste dag, i alle fall noen av de. Noen klarte jeg ikke skrive ned, og de måtte jeg prøve å få fra hode til tallerken på ledige øyeblikk. Jeg lagte handleliste og sendte til forlaget.

Neste morgen møttes vi på kjøkkenet, planla økten litt, fikk panikk fordi vi var for lite folk, sendte ut desperate meldinger på Facebook, og i tretiden da fotografen kom på jobb var vi godt i gang med matlaging. Så holdt vi på til ni, kanskje ti-tiden hver kveld (utenom fredagen, da ble klokken tolv), så var det nedvask, og hjem og lage oppskrifter og handleliste til neste dag.

Målet vårt var 100 oppskrifter på fem dager, men på grunn av logistikkproblemer fant vi for ut at vi måtte gunne på for å få det til uten den siste dagen – og det klarte vi faktisk! Og ikke nok med det, det endelige tallet ble 117 oppskrifter, så nå har vi “råd” til å velge ut kun de aller beste.

KOKEBOK: Alle rettene lagte vi helt fra bunn og akkurat slik de skal fremstå i boken.
KOKEBOK: Alle rettene lagte vi helt fra bunn og akkurat slik de skal fremstå i boken. Ingen snarveier!

For sikkerhets skyld la jeg inn både besøk av TV Vest og paneldebatt på Kverulantkatedralen i dagene da dette pågår. Tror aldri hodet mitt har vært så kokt før. Men vi gjorde det! Og det lille jeg har fått sett av preview på bildene er utrolig lovende.

Jeg håper dere gleder dere til boken! Jeg har jo aldri laget bok før, så aner ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, men med flinke folk rundt med så tror jeg dette kan gå riktig så bra.

Du kan allerede forhåndsbestille boken, og alle som forhåndsbestiller får løpende oppdateringer fra forlaget på hvordan vi ligger an. Det er allerede en god del folk som har gjort nettopp dette, og jeg må innrømme at det roer nervene mine veldig å vite at dere har tro på meg.

Følg denne linken om du vil forhåndsbestille!

6 Comments

 1. Godt jobba! Så spennande det blir å sjå resultatet (boka)!

  1. Mari Hult

   Tusen takk for det 🙂 🙂

 2. sissel horn stensrud

  Gleder meg SYYYYYKT til boken kommer i posten (Y) <3

  1. Mari Hult

   Jeg og!!!!! Så hyggelig du har bestilt den 🙂

 3. Marit Sandøy

  Har bestilt til bursdagsgave til min datter 🙂 Gleder oss !

  1. Mari Hult

   Så herlig 🙂 🙂 Takk!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *