vegansk nudelsalat oppskrift

Nudelsalat med edamame (grønne soyabønner)

Spis en regnbue…

Ungene til søsteren min prater mye om å “spise en regnbue”. Sikkert noe de har hatt om på skolen – at et lurt triks for å spise sunt er å spise råvarer i alle regnbuens farger. Så, skal vi bare prøve? Her har vi i lilla rødkål (alltid lurt litt på det navnet), rød paprika, oransje gulrøtter, gul ingefær, mørk grønn koriander og lys grønn vårløk.

Vi bruker også grønne soyabønner (edamame), som ikke alltid er så lette å få tak i. Asiatiske matvarebutikker er din “best bet”, enten frosne eller i grønnsaksavdelingen. Les gjerne mer om de hos Wikipedia. 

edamamebønner (grønne soyabønner)

Ingredienser:

  • 2 desiliter grønne soyabønner (edamame)*
  • 200 gram tykke risnudler
  • 1 liten rødkål
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 3 vårløk
  • 3-4 kvaster koriander
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 1 spiseskje lønnesirup eller annen søtning
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje riseddik (eller annen lys eddik)
  • 1 teskje olivenolje
  • Saften fra en halv lime
  • 1 desiliter rista peanøtter

*beregnet om du kjøper de frosne. Kjøper du hele bønner (tenk sukkererter, bare større og en annen type) så trenger du en 200 gram sånn cirka. Rens bønnene ut før start.

Framgangsmåte:

Kok opp vann i en gryte. Ha i soyabønnene i cirka fem minutter og sil av vannet. Dersom du har tid så prøv å presse kjernene ut av det tynne skall-laget. Det tar litt tid, men er definitivt verdt det.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet, skyll de i kaldt vann.

Snitt rødkålen tynt. Skjær paprika i små terninger, riv gulrøttene. Skjær vårløk i ringer. Grovhakk koriander.

Ha nudler, rødkål, paprika, gulrøtter, vårløk, koriander og grønne soyabønner i en bolle.

Finhakk eller riv ingefær. Rør sammen med peanøttsmør, lønnesirup, soyasaus, eddik, olivenolje og limesaft. Vend dressingen inn med nudlene og grønnsakene.

Grovhakk peanøttene og ha over før servering.

Nudelsalat1

FLERE NUDELSALATER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Så fresh og digg denne salaten ser ut!
    Ha en fin dag. 🙂

    1. Mari Hult

      Takk for det – og i like så Therese!!

  2. Sten Arvid Agnalt

    Spises de med “SKALLET” på?

    1. Mari Hult

      Nei, vi prøver så godt vi kan å presse de ut av dette “skallet” først.

  3. Tipper navnet rødkål ble lansert før fargen lilla ble oppdaget i trege lille Norge 😀

    1. Mari Hult

      ahahhaaa ja 😀

  4. Kan man spise de edamame bønnene rå?
    Også har jeg sett en del oppskrifter ned hvor de krydrer hele belgen med masse godsaker, men kun erten inni blir spist, hvilken hensikt har det egentlig?
    Er det sånn at ertene tar til seg smak via skallet?

    1. Mari Hult

      Angående å spise de hele, det må du bare prøve. Har fått det på restaurant, og du får smaken fra utsiden av belgen på tungen når du spiser innmaten liksom. Ser ikke så elegant ut, men smaker godt.

      Mener de varmebehandles før bruk, men sjekk gjerne dette opp med en ekspert.

Leave a Reply to Sten Arvid Agnalt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *