vegansk bakt gresskar oppskrift

Urtebakt gresskar

Så utrolig enkelt og så utrolig godt!

I januar holdt jeg kurs i vegansk matlaging sammen med kokker fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Sammen med kursdeltagerne lagte vi en diger buffét med retter fra hele verden, og oppskriftene var en kombinasjon av mine og de andre kokkene sine. En av de sistnevnte leverte denne oppskriften – en helt nydelig og utrolig enkel oppskrift på ovnsbakt gresskar. Dette smaker helt supert som middagstilbehør, både julematen, grillmaten og falafelen kommer til å bli ekstra bra med dette ved siden av.

Til servering kan du enten dra all innmaten ut av gresskarene og lage en stappe av det, eller du kan sette gresskarene på bordet og la folk “scoope” ut med en spiseskje. Godt blir det uansett!

Veganmat GI

Ingredienser: 

  • 1 flaskegresskar
  • Salt og pepper
  • 1 hvitløk
  • 5-6 kvaster med timian
  • 4 spiseskjeer olivenolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del gresskaret i to på langs, grav ut kjernene. Skjær ruter i fruktkjøttet. Gni inn salt og pepper, og fordel hvitløksfeddene i fruktkjøttet og i hulrommet i midten. Gjør det samme med timian. Legg gresskardelene på stekebrettet og stek i 30-40 minutter, til innmaten er helt mør.

Servér rykende varmt.

Bakt gresskar1

FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *