vegansk asian slaw oppskrift

Asian slaw

Herlig tilbehør til alt av asiatisk mat samt grillmat. 

Min gode venn “Grillkongen” Craig Whitson har endelig begynt å blogge, og han har mer enn grillmat å komme med! Han har mye morsom tekst, det er sikkert, men har også veldig roen på ulike salater og dressinger. Her har jeg rett og slett stjålet den ene oppskriften på noe så sjeldent som en asiatisk rett uten soyasaus.

Asian slaw1

Ingredienser:

  • 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje risvinseddik (eventuelt annen lys eddik)
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 teskje sukker
  • 6 spiseskjeer solsikkeolje
  • 1 lite hodekål
  • 3 gulrøtter
  • 4 vårløk
  • 1 rød chili
  • 4-5 kvaster koriander
  • 4 spiseskjeer sesamfrø (gjerne rista)

Framgangsmåte:

Rør sammen sitronsaft, eddik, sesamolje, sukker og solsikkeolje i en liten skål. Pass på at du rører til sukkeret har løst seg helt opp.

Skjær kål i tynne, tynne strimler. De trenger ikke være lenger enn 5-6 centimeter. Grovriv gulrøttene. Skjær vårløk og chili i tynne ringer. Grovhakk koriander.

Bland sammen kål, gulrøtter, vårløk, chili og koriander. Vend inn dressingen og la det stå en stund slik at smakene setter seg skikkelig. Dryss over sesamfrø til slutt.

Asian slaw3

FLERE ASIATISKE RETTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *