vegansk marokkansk bønnegryte med kikerter oppskrift

Marokkansk bønnegryte

Oh la la! Dette er en skikkelig nydelig bønnegryte med masse smak og næring i. 

Jeg elsker marokkansk mat! De er så lure og varme i smakskombinasjonene sine at det er en drøm. Denne bønnegryten har masse god smak av spisskummen, kanel, stjerneanis, rosiner og sitron – blant annet. Server den gjerne med ris eller søtpotetstappe, og bytt gjerne ut bønnene med andre typer.

Ingredienser:

  • 2 desiliter tørka kikerter
  • 2 desiliter tørka kidneybønner
  • 4 centimeter ingefær
  • 2 sjalottløk
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 spiseskje spisskummenfrø
  • 2 teskjeer røkt paprikapulver
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje kanel
  • 2 stjerneanis
  • 1 glass tomatpuré
  • 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 3 spiseskjeer rosiner
  • 1 sitron
  • 3-4 kvaster koriander
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikerter og bønner over natten, kok de deretter møre i godt med vann. Du kan også bruke hermetiske kikerter og bønner, da dobler du mengden og dropper bløtlegging og koking.

Riv eller finhakk ingefær, finhakk sjalottløk og chili. Skjær paprika i terninger, gulrøtter i ringer.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stor gryte. Ha i ingefær, sjalottløk og chili og la det surre i 2-3 minutter. Ha i spisskummenfrø, røkt paprikapulver, gurkemeie, kanel og stjerneanis, la det surre i et par minutter til.

Rør inn paprika og gulrøtter, la de steke med blandingen i et par minutter. Ha deretter i kikerter, bønner, tomatpuré, vann med buljongpulver og rosiner. La det hele småkoke.

Marokkansk bønnegryte1

Riv sitronskallet. Grovhakk koriander.

Smak retten til med sitronsaft, salt og pepper.

Marokkansk bønnegryte2

Før servering topper du med sitronskall og koriander.

Marokkansk bønnegryte3

FLERE OPPSKRIFTER FRA MAROKKO FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Hvor mange personer er denne beregnet på?

    1. Mari Hult

      3-4 personer 🙂

  2. hvor lenge skal de koke?

    1. Mari Hult

      30-60 minutter, kommer an på hvor lenge de ligger i bløt 🙂

  3. Mari Emilie

    2 dl tørka tilsvarer ca. 4-5 dl kokt? Har fryseren full av kokte bønner og erter, men er litt usikker på hvor mye jeg skal bruke? 🙂

    1. Mari Hult

      Stemmer det, volumet dobles sånn ca når de kokes.

  4. Denne er SÅ god, smaker som harmoniserer perfekt.

    1. Mari Hult

      Hurra, tusen takk for det!

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *