Miniquiche i butterdeig

Lettvinte miniquicher helt uten egg og fløte. 

Miniquicher passer supert til brunsj, de gjør seg både varme, lune og kalde på buffet, og grønnsaksfyllet kan varieres nesten i det uendelige. Her har vi brukt sopp og spinat, men både brokkoli, grønnkål, tomat og paprika blir like godt.

Miniquicher med butterdeig2

Ingredienser:

  • 400 gram tofu
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • Saften fra en halv sitron
  • 3 spiseskjeer næringsgjær
  • Eventuelt en liten teskje “svart salt”
  • Litt salt og pepper
  • 8-10 aromasopp eller annen sopp
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 200 gram spinat
  • Olje til steking
  • Vegansk butterdeig (en pakke på seks ark holder lenge)
  • Eventuelt noen små tomater til servering

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et muffinsbrett eller små ildfaste former. Gni de inn med litt olje (sålenge du ikke bruker av silikon, da klarer du deg uten oljen).

Ha tofu, soyasaus, sitronsaft, næringsgjær, svart salt, salt og pepper i en food processor og kjør til du har en helt glatt masse.

Skjær sopp i skiver, finhakk hvitløk og sjalottløk. Grovhakk spinat.

Varm opp litt olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sopp og stek til den begynner å bli gyllen. Ha i hvitløk, sjalottløk og spinat og stek til spinaten “detter sammen”. Vend inn i tofublandingen.

Klipp eller skjær opp butterdeigplatene og legg de over muffinsformene, press ned så godt og jevnt du kan. Ha i fyllet. Bak i ovnen i cirka 20 minutter, til miniquichene begynner å bli gylne.

Miniquicher med butterdeig1

FLERE VEGANSKE QUICHEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Nam! Dette så veldig godt ut 🙂

    1. Mari Hult

      Takk 🙂

Leave a Reply to Ingerids lille kjøkken Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *