vegansk potetstappe oppskrift

Middelhavets potetstappe

Hva med en smakfull vri på potetstappen? Kjempegodt middagstilbehør, spesielt til retter fra middelhavslandene. 

Ingredienser: 
 • 1 kilo poteter
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 kvaster basilikum
 • 2 kaster timian
 • 2 kvaster persille
 • 3 spiseskjeer olivenolje
 • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og skjær de i mindre terninger. Kok terningene møre.

Riv eller finhakk hvitløken. Grovhakk urtene.

Sil vannet av potetene, ta vare på et par desiliter av det. Mos potetene med en gaffel eller tilsvarende. Rør inn hvitløk, urter og olivenolje, smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med litt av kokevannet for en mindre fast konsistens (du kan også bruke usøtet soyamelk eller matfløte av soya eller havre til dette).

Servér potetstappen rykende varm!

Potetstappe fra Middelhavet1

3 Comments

 1. Hei! Jeg vet ikke om dette er det riktige stedet å stille dette spørsmålet, men ettersom det er en vegetarblogg så regner jeg med at noen likesinnede besøker denne bloggen og kanskje kan hjelpe meg.
  Jeg er en 18 år gammel jente som skal være med min venninnes heller kjøttglade familie på hyttetur i en ukes tid. Jeg er da altså vegetarianer, noe de respekterer, men de synes det er vanskelig med tanke på mat (noe jeg selvfølgelig respekterer). De har sagt at de gjerne vil at jeg skal sette opp en liste med matvarer jeg kan tenke meg å spise i stedet for kjøtt, noe jeg synes er helt fair, men vanskelig. Spørsmålet mitt er da; hvilke matvarer bør jeg ta med på denne listen? Jeg vil ikke be om noe som er altfor dyrt, noe som er litt vanskelig med tanke på at de fleste kjøtterstatninger koster en del. Jeg liker alt av grønnsaker, bønner – så å si alt, så det er bare å komme med forslag! Foreløpig har jeg ikke klart å komme på så mye mer enn sopp og bønner, så forslag tas i mot med takknemlighet. Håper noen kan hjelpe!

 2. Hei, Marte! Hvis det blir lite respons her, så still samme spørsmål på Facebook-hruppa Veggispreik. Da tror jeg du kommer til å fa mange tips! Lykke til på tur med veggismat blant ikke-veggiser! 🙂

 3. Bønner, kikerter, linser, søtpotet (hvis det er ovn der, veldig godt med ovnsbakt potet! Eller den kan kokes i en suppe). Du kan jo ta med noen poser boil in bag-ris, mais på hermetisk boks, havregryn, brødskive med syltetøy, pitabrød (og så fylle det med div.grønnsaker de bruker, ris, ++). Hvis de for eksempel spiser typisk norsk mat, med kjøtt, litt grønnsaker og poteter, kan du bytte ut kjøttet med linser/bønner stekt i krydder/ evt lage eller ta med en saus til. Det spørs jo selvsagt hvor mye (tungt) du kan bære med, men siden det er for en uke regner jeg med dere kan ta med litt. Og en pakke ris for eksempel er ikke så tungt! Lykke til!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *