Kake til mor – og en hyllest til mormor

På søndag er det morsdag, så hvorfor ikke overraske med hjemmebakst? Alle mødre liker jo det! Her får du fire oppskrifter til inspirasjon. 

I dag skulle mormoren min hatt bursdag. Verdens fineste dame. Jeg husker ikke hvor gammel hun skulle ha blitt, men det ville ha nærmet seg hundre. Selv om det er over fire år siden hun døde så gjør det fortsatt vondt å tenke på.

Mormor var en fantastisk person. Og hun var fantastisk til å bake. Hun stilte alltid seg selv i annen rekke – selv om fingrene gjorde vondt så insisterte hun på å lage kakene som hun visste vi likte best, for så å ha vondt mange dager etterpå. Kommenterte vi at hun kanskje burde tenke på seg selv så fikk vi kjeft.

Det var alltid noe søtt på lur hos mormor. Hver dag til halv åtte-underholdningen på tv dekket hun på med kaffe og kaketallerker, om det “bare” var hun og morfar var det wienerbrød og boller, om vi andre kom innom så var det helt utrolig hva hun klarte å trylle ut av kjøkkenskapene. Ingen gjest var ubeleilig. Aldri.

Disse kakene er nok ikke hennes favoritter, men jeg tror de er i hennes ånd. De er nemlig fire kaker jeg lagte til mine kjæreste venner for en tid siden, der den eneste anledningen var å samles rundt bordet til kake og kaffe.

Jeg håper jeg kommer til å bli like god som mormor.

Troikakake

En nydelig konfektkake som alle liker. Denne tar litt tid å sette i sammen, men til tross for lang ingrediensliste er den vanskelig å mislykkes med (bare pass på å følge framgangsmåten). Serveres i små biter med kaffe til.

vegansk troikakake oppskrift

Blåbærterte

Denne, en kopp te, gode stoler og fyr i peisen.

vegansk blåbærterte oppskrift

Ostekake med blåbær

Ostekake må være min favorittkake, og blåbær er favorittbæret…

vegansk ostekake med blåbær oppskrift

Gulrotkake med peanøttkrem

En litt merkelig kake for å være ærlig, men treffer du rett person her så er det kjærlighet ved første bit…

vegansk gulrotkake oppskrift

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *