vegansk lasagne oppskrift

Vegetarlasagne med sopp og spinat

Kanskje ikke så vakker, men vanvittig smakfull!

Jeg blir aldri lei av lasagne! Her er en variant som rett og slett ikke er noe pen å se på, men som smaker aldeles utmerket.

Vi lager en kremet saus av cashewnøtter med masse spinat og basilikum, i tillegg lager vi en smakfull tomatsaus med store biter av sopp.

Servér gjerne med en grønn salat og godt brød.

Vegetarlasagne

Ingredienser: 

  • 2 desiliter cashewnøtter
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 3 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 spiseskje dijonsennep
  • Saften fra en halv sitron
  • 2 teskjeer soyasaus
  • 200 gram spinat
  • Noen kvaster basilikum

Soppsaus: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 8-10 aromasopp eller sjampinjong
  • 2 gulrøtter
  • Noen kvaster timian eller oregano (eventuelt bruk tørket)
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 2 bokser knuste tomater
  • 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
  • Salt og pepper

Montering: 

  • 12-16 lasagneplater

Framgangsmåte: 

Bløtlegg nøttene en time eller to før bruk.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form.

Ha nøttene i en food processor med hvitløk, næringsgjær, sennep, sitronsaft og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Ha i et par spiseskjeer vann om det blir for tykt.

Grovhakk spinat og basilikum. På bildene kan dere se at jeg har vært veldig lat – gjør du en bedre jobb vil lasagnen se betydelig penere ut. Bare nevner det.

Vend spinat og basilikum inn i cashewkremen.

Soppsaus: 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp og gulrøtter i skiver. Grovhakk timian eller oregano.

Varm opp oljen til medium varme i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og surr de i noen minutter. Ha deretter i sopp og gulrøtter og surr videre til soppen begynner å bli myk og “svette”. Ha i urter, tomater og vann med buljongpulver og la det hele koke opp. La det hele småkoke i cirka en halvtime (har du dårlig tid så holder det med ti minutter), smak til med salt og pepper.

Montering: 

Legg et lag soppsaus i bunnen av formen. Dekk med lasagneplater, ha deretter på en lag cashewkrem, deretter soppsaus og flere lasagneplater. Gjenta til du er tom for saus, pass på å avslutte med et tykt lag av cashewkremen.

Kle formen med aluminiumsfolie og bak i 30 minutter. Ta av folien og avslutt med 10-15 minutter utildekket i ovnen.

Server lasagnen rykende varm.

Vegetarlasagne2

FLERE VEGANSKE LASAGNEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Oi, dette må jeg teste ut! 😀

    1. Mari Hult

      🙂 🙂 Håper det slår an 🙂

  2. Denne lasagnen er knallgod!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂 🙂 Jeg liker den også veeeeldig!

  3. Kan næringsgjæren sløyfes eller erstattes med noe annet?

    1. Mari Hult

      Den kan sløyfes, det går greit. Kanskje litt mer salt i bare.

  4. Betyr 1 hvitløk, en hel hvitløk, eller ett fedd?

    1. Mari Hult

      Jeg bruker kinesisk hvitløk, som er uten fedd 🙂 Så da betyr en hvitløk rett og slett en hel hvitløk.

Leave a Reply to Tone Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *