

Vegetarlasagne med sopp og spinat
Kanskje ikke så vakker, men vanvittig smakfull!
Jeg blir aldri lei av lasagne! Her er en variant som rett og slett ikke er noe pen å se på, men som smaker aldeles utmerket.
Vi lager en kremet saus av cashewnøtter med masse spinat og basilikum, i tillegg lager vi en smakfull tomatsaus med store biter av sopp.
Servér gjerne med en grønn salat og godt brød.

Ingredienser:
- 2 desiliter cashewnøtter
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 3 spiseskjeer næringsgjær
- 1 spiseskje dijonsennep
- Saften fra en halv sitron
- 2 teskjeer soyasaus
- 200 gram spinat
- Noen kvaster basilikum
Soppsaus:
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 8-10 aromasopp eller sjampinjong
- 2 gulrøtter
- Noen kvaster timian eller oregano (eventuelt bruk tørket)
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 2 bokser knuste tomater
- 3 desiliter vann med grønnsaksbuljongpulver
- Salt og pepper
Montering:
- 12-16 lasagneplater
Framgangsmåte:
Bløtlegg nøttene en time eller to før bruk.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form.
Ha nøttene i en food processor med hvitløk, næringsgjær, sennep, sitronsaft og soyasaus. Kjør til du har en helt jevn saus. Ha i et par spiseskjeer vann om det blir for tykt.
Grovhakk spinat og basilikum. På bildene kan dere se at jeg har vært veldig lat – gjør du en bedre jobb vil lasagnen se betydelig penere ut. Bare nevner det.
Vend spinat og basilikum inn i cashewkremen.
Soppsaus:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær sopp og gulrøtter i skiver. Grovhakk timian eller oregano.
Varm opp oljen til medium varme i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og surr de i noen minutter. Ha deretter i sopp og gulrøtter og surr videre til soppen begynner å bli myk og “svette”. Ha i urter, tomater og vann med buljongpulver og la det hele koke opp. La det hele småkoke i cirka en halvtime (har du dårlig tid så holder det med ti minutter), smak til med salt og pepper.
Montering:
Legg et lag soppsaus i bunnen av formen. Dekk med lasagneplater, ha deretter på en lag cashewkrem, deretter soppsaus og flere lasagneplater. Gjenta til du er tom for saus, pass på å avslutte med et tykt lag av cashewkremen.
Kle formen med aluminiumsfolie og bak i 30 minutter. Ta av folien og avslutt med 10-15 minutter utildekket i ovnen.
Server lasagnen rykende varm.

Oi, dette må jeg teste ut! 😀
🙂 🙂 Håper det slår an 🙂
Denne lasagnen er knallgod!
Tusen takk for det 🙂 🙂 Jeg liker den også veeeeldig!
Kan næringsgjæren sløyfes eller erstattes med noe annet?
Den kan sløyfes, det går greit. Kanskje litt mer salt i bare.
Betyr 1 hvitløk, en hel hvitløk, eller ett fedd?
Jeg bruker kinesisk hvitløk, som er uten fedd 🙂 Så da betyr en hvitløk rett og slett en hel hvitløk.