gulrøtter spennende middagstilbehør

Timianbakte gulrøtter

Et par triks og gulrøttene blir bedre enn noensinne!

Grønnsaker, altså. Tilberede de på litt ulike måter, ha i litt krydder og andre smaker, tenke litt nytt… Det er bare så godt! Jeg elsker å bare lage grønnsaker til middag. Fire, fem ulike retter – kanskje en søtpotetgrateng, en linsestuing, noen fylte sopp og så alltid gulrøtter. Gulrøtter er helt fenomenale! Her har jeg brukt regnbuevarianten, og kombinert med litt hvitløk og timian.

Ingredienser til to porsjoner:

  • 6-8 regnbuegulrøtter (eller vanlige gulrøtter)
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 teskje korianderfrø
  • Salt og pepper
  • 2 kvaster timian

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ganske liten ildfast form.

Skrell gulrøttene og skjær de i staver med lengde på cirka 4-6 centimeter. Finhakk eller riv hvitløk, bland den sammen med lønnesirup og olivenolje i en liten bolle. Ha i korianderfrø, samt litt salt og pepper. Rør sammen, vend deretter gulrøttene inn i blandingen.

Fordel det hele utover i den ildfaste formen og sett i ovnen. Grovhakk timian. Etter 20 minutter vender du litt på gulrøttene i ovnen og har i timianen. Bak i cirka 10 minutter til, sjekk at gulrøttene er møre før servering.

Serveres rykende varme.

glaserte gulrøtter1

FLERE OPPSKRIFTER MED GULRØTTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *